Tromsø fortsatt uten borteseier

Målløst på Fosshaugane Campus.

TIL STOLPEN, MEN IKKE LENGER: Tromsø-keeper Gudmund Taksdal Kongshavn og treverket sto i veien for Ole Amund Sveen og resten av Sogndals sjanser. Foto: Christian Blom / NTB scanpix
TIL STOLPEN, MEN IKKE LENGER: Tromsø-keeper Gudmund Taksdal Kongshavn og treverket sto i veien for Ole Amund Sveen og resten av Sogndals sjanser. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tre ganger slo ballen i tverrliggeren og stolpen, men nærmere kom verken Sogndal eller Tromsø scoring i torsdagens eliteseriekamp på Fosshaugane. Den endte 0-0.

Dermed må Tromsø fortsatt vente på sesongens første borteseier. Tre uavgjorte og to tap er fasiten etter de fem første forsøkene. Sogndal fortsatte på sin side den fine statistikken på eget gress. Bare Odd har reist fra saftbygda med full pott så langt.

Torsdagens oppgjøret endte med ett poeng til hvert av lagene, men det kunne veldig fort vært scoringer på Fosshaugane. Store målsjanser ble det etter hvert mange av.

Tverrligger-dobbel Tromsø startet kampen med et smell. Bare fem minutter var spilt da venstreback Kent-Are Antonsen stormet rundt på kanten og slo et godt innlegg inn i feltet. Lagkamerat Aron Sigurdarson vant duellen som fulgte, men ballen smalt i tverrliggeren i kjølvannet av islendingens avslutning.

Minuttet etterpå smalt det på ny i overliggeren fra bortelaget. Venstreving Lasse Nilsen traff godt fra distanse, men Sogndal-keeper Mathias Dyngeland fikk tilsynelatende fingertuppene på ballen før den smalt i tverrliggeren og ned på streken.

Thomas Lehne Olsen satte returen i mål, men ble avblåst for frispark i situasjonen. Ufortjent med et tidlig Tromsø-mål hadde det uansett ikke vært.

I stedet roet kampen seg betraktelig etter den heseblesende åpningen. Den eneste øvrige målsjansen før pause fikk hjemmelaget midtveis i omgangen da et innlegg fra Gilbert Koomson strøk gjennom hele feltet og endte hos Ole Amund Sveen på bakerste stolpe. Han satte ballen kontant i stolpen bak TIL-keeper Gudmund Kongshavn.

Sliter med skader I en sjansefattig annen omgang kom Sogndal-innbytter Lars Christian Kjemhus til den første målsjansen. 22-åringen skudd fra spiss vinkel var brukbart, men Tromsø-keeper Kongshavn slo til hjørnespark.

Sogndal fortsatte å ha initiativet, og ni minutter før full tid var innbytter Kristian Fardal Opseth nær ved å sende laget i ledelse. Innlegget fra lagkamerat Martin Ramsland var godt, men ballen skled av foten i avslutningsøyeblikket.

Dermed endte oppgjøret uten scoringer.

Tromsø kom for øvrig til Sogndal med et skadepreget mannskap. Fem av seks spillere på lagets innbytterbenk hadde aldri startet en eliteseriekamp tidligere, og fire spillere hadde aldri vært på banen på øverste nivå i norsk fotball.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer