Tromsø godtok Lange-bud

Styret i Tromsø idrettslag godtok i formiddag et bud på 32,5 millioner på Rune Lange. Rosenborg-direktør Rune Bratseth er imidlertid ennå ikke sikker på om handelen går igjennom.

Til Dagbladet.no kunne en fornøyd TIL-formann Gunnar Wilhelmsen fortelle at Tromsø får 25 millioner umiddelbart, og i tillegg 30 prosent av et eventuelt videresalg.

Det er 7,5 millioner mer enn hva trønderne var villige til å betale sist, og i tillegg er prosentandelen økt fra 20 til 30 prosent.

Nå gjenstår det bare at Rosenborg og Rune Lange blir enige om den personlige kontrakten. Rosenborg-direktør Rune Bratseth håper at det ikke vil by på problemer.

Ikke sikker

- Vi ble enige om en kontrakt sist vi prøvde å kjøpe Lange og denne står fortsatt ved lag. Den bør være grei, sier Bratseth til Dagbladet.no.

Han tar imidlertid ingenting for gitt.

- Jeg feirer ikke før vi har Runes signatur. Nå har vi brukt både for mye tid og for mye penger på dette. Det er ikke rom for videre forhandlinger så det er helt og holdent opp til spilleren og si ja eller nei til kontraktstilbudet.

Rune Lange har fått frist til i kveld med å svare på Rosenborgs tilbud.

Flere spisser

Til tross for rekordkjøpet har ikke Rosenborg gitt opp å sikre seg hverken Frode Johnsen eller Petter Belsvik.

- Jeg kan bekrefte at vi fortsatt er interessert i begge. Først må vi imidlertid se om dette går igjennom, og så får vi vurdere om vi kan ta oss råd til flere kjøp, sier Bratseth.

Han aviser imidlertid at RBK må selge spillere før de kan handle inn ytterligere forsterkninger.

- Vi har god økonomi og er ikke avhengig av salg for å kjøpe, sier Rune Bratseth.

Godtar Rune Lange den personlige avtalen blir han den dyreste spilleren noensinne som selges fra en norsk klubb til en annen. Rosenborg hadde også den gamle rekorden da de betalte 25 millioner til Vålerenga for John Carew.

lars.erik.pedersen@dagbladet.no