Tromsø hadde god kontroll i 75 minutter - så snudde alt

Rødt kort og straffespark gjorde kvelden helsvart.

HELSVART DAG: Tromsø tok ledelsen, men ble likevel slått hjemme på Alfheim i Europa League av NK Celje fra Slovenia.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
HELSVART DAG: Tromsø tok ledelsen, men ble likevel slått hjemme på Alfheim i Europa League av NK Celje fra Slovenia. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

TROMSØ (Dagbladet): TIL lå godt an i 75 minutter, men NK Celje snudde kampen og fikk dermed med seg et meget godt utgangspunkt hjem til Slovenia. Tromsø er normalt et veldig godt hjemmelag, og det var derfor overraskende at «Gutan» gikk på en smell i kveld.

Fram til kvarteret før slutt hadde det vært lite som tydet på at bortelaget skulle score i det hele tatt i den første kvalifiseringsrunde til Europa League. 

Hjemmelaget tok nemlig tidlig kontroll i oppgjøret, og etter 30 minutter headet kaptein Miika Koppinen kontant i mål på et hjørnespark. Da hadde TIL allerede vært farlig frampå flere ganger.  

Store sjanser Etter kvarteret ble Zdenek Ondrasek spilt igjennom av spissmakker Alexandar Prijovic. Fjorårets toppscorer i Tippeligaen har på langt nær vært like giftig i år, og alene med keeper Matic Kotnik satte han ballen like utenfor. Sju minutter senere var det Prijovic selv for forsøkte seg. Sveiseren snappet et tilbakespill foran beina til keeperen, men mislyktes med et lobbforsøk.

Ondrasek prøvde seg på noe lignende på overtid av første omgang. Kotnik sto langt ute, men klarte å springe tilbake, kaste seg ned og klarere på streken.

Snudde kampen Det gikk lang tid før andre omgang bydde på like mye underholdning som den foregående. Og da var det i disfavør det hjemmepublikum ønsket seg.

TIL så ut til å ha god kontroll, men likevel snudde NK Celje kampen. Først scoret de i det 75. minutt ved Andriaz Zurej. Han løp seg fri inne i feltet og styrte et innlegg inn ved lengste stolpe.

Seks minutter senere rope TIL på straffespark da den evig straffeinvolverte Saliou Ciss gikk knallhardt i bakken, men dommer blåste ikke. Tidligere i omgangen hadde Hans Norbye fått gult kort for å forsøke å filme seg til straffe.

Bare minutter etter Ciss-episoden forårsaket Norbye straffe i eget felt. Backen reddet ballen på streken med armen, og denne gangen pekte dommeren på straffemerket og dro opp det røde kortet.  Sebastian Gobec satte ballen sikkert i mål.

TIL deltar i kvalifiseringsrunden til Europa League for fjerde gang på de siste fem årene. Laget har dog ikke kvalifisert seg til gruppespillet siden 2005.

Returoppgjøret i Slovenia spilles torsdag 11. juli.