Lillestrøm  20110803.
Eliteserien fotball, Lillestrøm - Tromsø. Tromsøs Magnus Andersen med et skuddforsøk over Lillestrøms Pål Steffen Andresen under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Tromsø på Åråsen onsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Lillestrøm 20110803. Eliteserien fotball, Lillestrøm - Tromsø. Tromsøs Magnus Andersen med et skuddforsøk over Lillestrøms Pål Steffen Andresen under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Tromsø på Åråsen onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Tromsø hadde tre poeng i lomma - så raknet det helt

Lillestrøm snudde 0-2 til 3-2 på ti minutter.

LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm-Tromsø 3-2 (0-1)

Tromsø ledet lenge Tippeligaen, men tre mål på det siste kvarteret for hjemmelaget gjør at Molde fortsatt leder serien.

- Dette var fantastisk for oss. Tromsø var bedre enn oss i dag, vi får betalt for byttene våre, sa LSK-trener Henning Berg etter kampen.

- Denne seieren vitner om god moral, sa Berg.

Per-Mathis Høgmo så rasende ut etter kampen og gikk rett i garderoben. Etter å ha roet seg ned kom han tilbake for å bli intervjuet.

- Det er en strålende kamp av oss i 70 minutter. Det var en feil annulering og en tvilsom straffe, det handler om marginer. Dommeren mistet fokus i dag, det holder ikke, sier Høgmo.

Henning Berg ville ikke kritisere dommeren etter kampen.

- Jeg syns det virket som offside på 2-0, men må la dommeren som er bedre plassert ta den. Jeg så også at det ble holdt i en trøya, så jeg er sikker på at det var straffespark, sier Berg.

Billig straffespark Det så lenge ut til at Tromsø skulle dra fra Åråsen med tre poeng i bagasjen, men Lillestrøm gav aldri opp.

Anført av en god Nosa snudde laget kampen på snaut ti minutter. Først banket han inn utlikningen på volley fra 20 meter, før han sikkert satte inn et straffespark fem minutter før slutt.

- Jeg visste jeg skulle ta straffesparket, jeg hadde troen på meg selv, sier Nosa.

Straffesparket var av den billige sorten.

Lillestrøm har for vane å score mot slutten av kampene. Hele 14 av de 38 målene laget har scoret har kommet i det siste kvarteret av kampen.

Lillestrøm fungerte ikke i den første omgangen, og Henning Berg ble tvunget til å gjøre noen bytter. 17 år gamle Ohi Omoijuanfo kom inn i den andre omgangen og fikk æren av å sette inn reduseringen på hodet etter en corner.

- Det ble game on etter den scoringen. Han har en utrolig scoringsstatistikk for oss, sa Berg til Dagbladet etter kampen.

Linjemann i fokus At en Vålerenga-spiller scorer på Åråsen er alltid vondt å svelge for kanarifansen, når de i tillegg tror Mos står i offside blir det enda verre.

Like etter pause ble ballen slått i bakrom og hele Lillestrøm-forsvaret stoppet opp fordi Nystrøm var i offside. Det var imidlertid ikke Mos, som enkelt kunne runde Magnusson og sette ballen i det tomme buret.

- Det er bare bittert nå. Vi følte vi hadde god kontroll og hadde fortjent tre poeng, sa Mos til Dagbladet etter kampen.

Linjemannen ble hudflettet av kanarifansen etter scoringen, og det ble ikke bedre av at han lot Mos løpe gjennom like etterpå i en situasjon som også luktet offside. Tv-bildene viste at begge avgjørelsene var korrekte av linjedommeren.

Kanarifansen var ikke fornøyd med det de fikk se av hjemmelaget i den første omgangen. De var ikke nådige med trener Henning Berg da dommeren blåste for pause på Åråsen. Pipekonsert og ytringer om kantspillere i andre omgang haglet mot Lillestrøm-treneren.

Fansen ble hørt, og det er nok ikke mange som har noe vondt å si om treneren nå etter kampen.

Forsiktig start Tromsø innledet kampen forsiktig før det smalt etter 23 minutter. Fint kombinasjonsspill på høyresiden førte til at Thomas Drage fikk gå upresset ned til dødlinja. Han la ballen perfekt ut 45 grader til Magnus Andersen som enkelt plasserte ballen i det høyre hjørnet for Magnusson.

Minuttet etter scoringen kunne TIL doblet ledelsen. Innleide Mos fikk plutselig stå helt alene på 10 meter etter at han enkelt vendte bort Lars Kristian Eriksen. Magnusson var imidlertid raskt ute og avverget forsøket med en flott benparade.

Problemer på kant Lillestrøm hadde særlig problemer med kantspillet i den første omgangen. Nosa spilte nok en gang på venstresiden, det til tross for at han tidligere har uttalt at han ikke liker seg på kanten.

Henning Berg så nok det samme som oss på tribunen, og Nosa ble i den andre omgangen flyttet inn sentralt i banen. Det resulterte i de forløsende scoringene som gav Lillestrøm 3-2.

- Vi fikk mer offensiv tyngde i andre omgang. Trykka på og fikk resultat. Det var en fantastisk volley av Nosa. Han er en ung gutt med et stort talent, sa Berg.

Lillestrøm har nå sluppet inn mål i 13 kamper på rad i Tippeligaen. Kun to ganger denne sesongen har de gule holdt nullen.