T«I DØTTEN»: Sigurd Rushfeldt og Tromsø holder RBK fem poeng bak seg på tabellen, men det renner ikke på med folk som tipper TIL som serievinnere etter sesongen.Foto:  Hans A. Vedlog / Dagbladet
T«I DØTTEN»: Sigurd Rushfeldt og Tromsø holder RBK fem poeng bak seg på tabellen, men det renner ikke på med folk som tipper TIL som serievinnere etter sesongen.Foto: Hans A. Vedlog / DagbladetVis mer

- Tromsø har hatt litt flaks

Drillo mener Høgmo har fått mye ut av lite.

||| ULLEVAAL STADION (Dagbladet): De leder Tippeligaen med fem poeng, men Tromsø sliter med å bli anerkjent som en reell tittelutfordrer i fotballnorge.

Først var det Molde-trener Kjell Jonevret som mente TIL hadde vært heldige med sesongoppsettet, så måtte Sigurd Rushfeldt forsvare seg mot fetter Lars Bohinens påstander om at Tromsø er et kjedelig lag å se på.

I dag var det landslagssjef Egil Olsen sin tur til å helle litt kaldt vann i blodet på vårhete tromsøværinger.

Flaks og fornuft
- Først og fremst har Tromsø hatt litt flaks. Noen mål på overtid og slike ting, svarer Drillo på Dagbladets spørsmål om forklaringen på TILs tabelltopp.

Drillo vil imidlertid ikke undergrave den jobben Per-Mathias Høgmo har gjort på Alfheim, og modererer seg litt etter andre gjennomtenkning.

- Om de har hatt mer flaks enn de andre, det vet jeg ikke. De har vært fornuftige, og fått mye bra ut av et relativt beskjedent spillermateriell, vil jeg si. De har vært flinke til å utnytte sjansene. Om ikke flaks, så kalte vi det «å være i døtten» på Østsida, sier Drillo med et smil.

To TIL-spillere i troppen
Det «beskjedne spillermateriellet» har i det minste fått fram enda landslagsaktuell type i tillegg til Tom Høgli hittil denne sesongen, og Ruben Yttergård Jenssen ble belønnet med en plass i troppen til kampen mot Montenegro i ettermiddag.

- Ruben er en allround-spiller med få svakheter. Han har vært stabilt bra hele veien, og er uvanlig blant unge spillere i det at han presterer jevnt. Han har et høyt laveste nivå. Og han løper mye og jobber hardt, sier Egil Olsen.


- Han er også en type som bør kunne gli fint inn i stilen vi bruker. Han er en av flere av de som er litt over 20, som helt klart kan være aktuelle for uttak også når kvaliken begynner, sier Drillo.

FLYT: Egil Drillo Olsen mener TIL har hatt litt flaks hittil.
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
FLYT: Egil Drillo Olsen mener TIL har hatt litt flaks hittil. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer