Tromsø har ikke hatt dårligere Tippeliga-statistikk siden 2005

Men må prioritere Europa League-fokus før Besiktas-kampen.

 SPESIELL SITUASJON:  Tromsø-trener Agnar Christensen må tåle spørsmål om egen framtid i klubben, samtidig som klubben forbereder seg til storkamp mot tyrkiske Besiktas. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SPESIELL SITUASJON: Tromsø-trener Agnar Christensen må tåle spørsmål om egen framtid i klubben, samtidig som klubben forbereder seg til storkamp mot tyrkiske Besiktas. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

TROMSØ (Dagbladet): Etter gårdagens 1-2-tap hjemme mot Aalesund står Tromsø uten Tippeliga-seier på syv kamper, lagets verste statistikk siden 2005.

Det har resultert i at laget bare er fattige tre poeng unna en kvalikplass og presset på trener Agnar Christensen øker i ishavsbyen.

I går var administrerende direktør i Tromsø, Vegard Berg Johansen, klokkeklar: Christensens framtid i klubben er ikke et tema på Alfheim.

Storfint besøk Samtidig som klubben må svare på spøsmål om trenerens framtid, forberedes nå torsdagens Europa League-playoff mot den tyrkiske storklubben Besiktas.

En sær situasjon, mener TIL-treneren.

- Det er klart det er litt spesielt når vi er i den situasjonen vi er. Samtidig er det sånne kamper vi må glede oss til. Besiktas kommer med sitt beste lag noensinne, sier Agnar Christensen til Dagbladet.

- Vi skal prøve å ikke undervurdere dem, fleiper TIL-treneren.

Tromsøs midtbanetalent Remi Johansen var svært skuffet over gårdagens Tippeliga-tap. Samtidig er han tydelig på at resultatene ikke går på motivasjonen løs.

- Vi har ikke noen problemer med å motivere oss. Det er på ingen måte det som er problemet, verken i Europa eller i Tippeligaen.
 
Kan gå videre med tap Selv om Tromsø skulle tape mot Besiktas over to kamper, kan de likevel gå videre. Besiktas ble i juli utestengt fra turneringen av UEFA grunnet mistanker om kampfiksing.

Den tyrkiske klubben har anket avgjørelsen til ankeinstansen CAS (Court of Arbitration for Sport). Innen den 30. august må CAS vurdere om UEFA har fulgt sine retningslinjer i utestengelsen av Besiktas. Opprettholdes utestengelsen vil Tromsø gå videre til gruppespillet.

- Det er en ankesak og det er umulig å vite hva som skjer. Men i prinsippet kan vi gå videre, sier Agnar Christensen.

Onsdag kommer Besiktas, som trenes av tidligere Kroatia-trener Slaven Bilic, til Tromsø. Da vil Bilic, som nylig sa han ønsket å hente Ronaldinho til Istanbul-klubben, ha med seg stjerner som portugiseren Hugo Almeida og franske Julien Escude i troppen.