Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tromsø har skapt histore

Tromsø-ordfører Herman Kristoffersen mener det vil forandre byen for alltid med et OL i 2014.

Det skriver Kristoffersen på Tromsø kommunes hjemmesider under tittelen «Vinterlekene til vinterbyen» i dag.

- Mandag 12. mai har vi skapt historie. For aller første gang har Nord-Norge lansert et prosjekt hvis visjoner og dimensjoner er av en slik størrelse og art at alle andre visjoner vil kunne favnes under denne. Vi lanserer visjonen om Tromsø som vertskap for de Olympiske Leker i 2014.

Her forklarer han hvorfor byen vil søke det ettertraktete arrangementet.

- Hvis vi blir tildelt et OL vil landsdelen, kysten og byen vår for alltid være forandret. Betydningen av et slikt prosjekt for regional utvikling, som infrastruktur, næringsliv og FoU er enorme. Som reiselivsdestinasjon og merkevare vil det være tilsvarende store konsekvenser, skrier ordføreren.

Kristofferen håper nå hele byen vil stille seg bak drømmen om å få OL til Nord-Norge.

- Fra onsdag 14. mai vil det ligge en protokoll i resepsjonen på rådhuset, og jeg håper alle dere som støtter denne visjonen vil komme for å signere støtteerklæringen.

Lurer du på hvordan i all verden Tromsø skal konkurrere med Lillehammer - som har fiks ferdige OL-anlegg fra 1994? Les Tromsøs forstudie om drømmen om vinter-OL i 2014

(Dagbladet.no)

UNIKT LØFT:</B> Herman Kristoffersen ser voldsomme muligheter for Tromsø hvis byen får OL i 2014.
OL-LOGO: Her er Tromsøs logo til OL i 2014.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media