Tromsø i tall

Offensivt

Stor forventning til spissene Morten Gamst Pedersen og Peter Kovacs. De scoret til sammen 36 mål i fjor. Klarer de å heve seg opp på tippeliganivå, kan det bli mye moro. Rundt dem er det både kreativitet og ballsikkerhet - og også en skapende venstreback, uansett om Yndestad eller Pedersen spiller.

Defensivt

Spillere som Steinar Nilsen, Arne Vidar Moen, Mika Koppinen og Morten Pedersen har muskler og rutine i lange baner. Og de får god hjelp av et par slitere i midtbaneleddet. Virker meget solid. Mange typiske duellspillere, ikke utpreget spurtsterke. Kan bli løpt fra.

Førsteellever

Tøllefsen, Nilsen, Koppinen, Moen, Pedersen - Hafstad, Christensen, B. Johansen - Gamst Pedersen, Kovacs, Minde. Mange meget rutinerte karer foran en ung og løfterik angrepstrio. Kan bli meget bra hvis gamlegutta er sultne nok og avslutterne like giftige som de var i 1. divisjon.

Reserver

OK dekning i alle ledd, mange jevngode spillere som konkurrerer om plassene. Yndestad er en frisk back som fort kan være et førstevalg, Jonas Johansen (18) - sønn til treneren - har spilt gode kamper sentralt på midten i oppkjøringa, og på topp er det flere muligheter.

Nøkkelspillere

Arne Vidar Moen, Bjørn «Bummen» Johansen, Peter Kovacs. Moen er kaptein og klassisk midtstopper, «Bummen» er strategen på midtbanen og Kovacs er spisskolossen på nesten to meter som scoret 14 mål på 16 kamper for Tromsø i fjor.

Trener

Trond Johansen er en tidligere spiller som kjenner klubben meget godt. Taklet utfordringen i fjor da alle nærmest krevde at Tromsø skulle rykke rett opp. Får ros for å ha skapt en homogen spillergruppe med et miljø som er klart forbedret etter nedrykksesongen. Men helt fersk på det øverste nivået.

Konklusjon: Nr. 10

En outsider i årets Tippeliga. Har et lag på generell sportslig opptur, selv om mange av nøkkelspillerne er over storhetstida. Laget er en fin miks av rutinerte, defensive spillere med muskler og duellstyrke og offensive unggutter med stor scoringsiver. Men usikkerhet rundt flere av de skadeutsatte eldre spillerne og kvalitetene til spissene på høyeste nivå.