Tromsø kan bli krevd for 12 mill.

Av Standard Liege. - Vil bli avvist, svares det fra TIL.

(Dagbladet.no): Tromsøs stortalent Ruben Yttergård Jenssen har i lang tid vært i søkelyset til den belgiske klubben Standard Liege.

Men i går valgte 19-åringen å takke endelig nei til tilbudet, noe som får belgierene til å se rødt.

– Ja, jeg er veldig overrasket. Og skuffet. Vi trodde spilleren ønsket å komme til oss. Det ville vært en god erfaring for ham – akkurat som for Bjørn Helge Riise, sier general manager Pierre Francois til Nordlys.

Billig Årst kan bli kostbar

I forbindelse med salget av Ole Martin Årst til Tromsø ble det lagt inn i avtalen at Standard Liege skulle få et TIL-talent (tilsvarende en verdi av 1,5 millioner euro) i retur.

Det har de så langt ikke fått, og nå varsler storklubben et stort pengekrav mot ishavsklubben.

Totalt kan kravet komme på 1,5 millioner euro, eller 12,16 millioner norske kroner, fordi dette var den fiktive summen som ble satt da Årst-avtalen ble inngått (se faktaboks).

- Krav avvises på det mest bestemte

STRIDENS KJERNE: Etter at Ruben Yttergård  Jenssen sa nei til en overgang til Standard Liege, mener storklubben at Tromsø har gjort seg skyldig i avtalebrudd. Derfor risikerer ishavsklubben å bli krevd for mange millioner. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
STRIDENS KJERNE: Etter at Ruben Yttergård Jenssen sa nei til en overgang til Standard Liege, mener storklubben at Tromsø har gjort seg skyldig i avtalebrudd. Derfor risikerer ishavsklubben å bli krevd for mange millioner. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

I Tromsø-leiren blir trusselen om pengekrav mottatt med stor overraskelse.

– Et eventuelt krav fra Standard vil vi avvise på det mest bestemte. Det kravet som gjelder i avtalen mellom klubbene er at de kan hente en ung lovende spiller. De kan ikke kreve penger fra oss, , sier styreleder og advokat Jens Johan Hjort til lokalavisa. 

- De må jo selv sørge for å gi spilleren et så godt tilbud at han sier ja, legger han til.