Tromsø kan bli tvunget ned til 2. divisjon

NFF gransker nå serietreer Tromsø.

Tromsø hadde budsjettert med spillersalg for 16 millioner. Nå sliter eliteserietreeren med økonomien.

I verste fall kan det ende med at Tromsø blir degradert til 2. divisjon, melder NRK. Norges Fotballforbund (NFF) går nå gjennom klubbens økonomi. Tromsø mangler flere titalls millioner, blant annet til lønninger.

- Klarer ikke TIL å få orden på finansene, kan nedrykk være en realitet. Klubben kan miste lisensen hvis den ikke innfrir kravene våre. Og da får ikke klubben spille i de to øverste divisjonene, sier Erik Loe, visepresident i NFF.

Tromsø hadde budsjettert med et spillersalg på 16 millioner kroner. Men den gode serieplasseringen i sommer gjorde at klubben ikke solgte unna.

- Vi har en skjevhet mellom kostnader og inntekter. Vi valgte å ikke selge spillere da overgangsmarkedet var åpent. Dette for å oppnå best mulig sportslige resultater, sier TIL-styreleder Jens Johan Hjort.

(NTB)

FRA SØLV TIL NEDRYKK? NFF truer med å sende Tromsø ned to divisjoner om de ikke rydder opp i økonomien. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX
FRA SØLV TIL NEDRYKK? NFF truer med å sende Tromsø ned to divisjoner om de ikke rydder opp i økonomien. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX Vis mer
Tromsø kan bli tvunget ned til 2. divisjon