Tromsø kan miste suksess-treneren

Tromsø-trener Per Mathias Høgmo er etter det Dagbladet vet kandidat for en lederstilling i SAS Braathens.

TROMSØ (Dagbladet): Selv ønsker ikke suksesstreneren å bidra til spekulasjoner.

-  Hvilke jobbtilbud jeg får er uinteressant. Aftenposten har spurt meg om det samme i dag. Status er at jeg er trener i TIL, og jeg ønsker ikke å bidra til spekulasjoner. Vi må leve med at enkeltpersoner blir interessante når vi leder serien, sier mannen som utretter «mirakler» i Tromsø. I går konfronterte Dagbladet ham med spekulasjonene om at SAS Braathens ønsker å knytte ham til seg i en ledende stilling etter årets tippeligasesong.

Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl er nå direktør i flyselskapet. Det er ingen hemmelighet at Stensbøl har stor sans for Høgmo, og at de to har et godt forhold.

TIL-trenerens imponerende arbeid er også lagt merke til i utlandet. Han kobles også til den franske toppklubben Lens.

Sjette strake

Tromsøs 2- 0-seier over Odd/Grenland på Alfheim i går var den sjette strake på hjemmebane. I andre omgang satteserielederen inn det avgjørende støtet, med to mål signert Ole Martin Årst. Det siste to minutter på overtid. Og begge et glimrende angepsspill.

-  At vi orker å kontre inn 2- 0 på overtid, viser hvor mye vi orker selv tett opp mot krampegrensa. Det er en utrolig entusiasme i laget, sier Årst.

Nå står det åtte seriemål på toppscorerkontoren. Han drømmer om en sjanse på landslaget. Og fortsetter han som nå, vil Hareide trolig gi ham sjansen.

-  Jeg har et avslappet forhold til det, men det betyr ikke at jeg gir blaffen. Det ville vært kjempeherlig å spille for Norge.

Gamst i superform

Selv om Årst sto for målene, må han takke for servicen fra kantspillerne Karim Essediri og en strålende Morten Gamst Pedersen, som Blackburn bød 25 millioner for. TIL avslo. Selv hevder han at han ikke er bitter. Finnmarkingen tror på nye sjanser. Som han selv sier:

-  TIL sier ikke nei for enhver pris.

Overfor Dagbladet innrømmer han at han har tenkt mye på den mulige overgangen.

-  Men jeg må være profesjonell uansett om jeg spiller for TIL, Norild eller en Premier League-klubb, sier Morten Gamst Pedersen.

Selv var han godt fornøyd med innsatsen i går.

-  Vi spiller godt og får betalt for det. Også borte synes jeg vi har gjort det bra, men ikke fått den samme uttellinga som på Alfheim, sier Gamst Pedersen, som innrømmer at sjansene for en god plassering bare blir bedre.

ETTERTRAKTET: Per Mathias Høgmo gjør suksess. Og suksesspersoner er gjerne ettertraktet. Etter det Dagbladet vet, skal Høgmo være en interessant lederkandidat for SAS Braathens.