Tromsø kjempet med nebb og klør, men måtte se seg slått av Strømsgodset

Scoret for seint mot hjemmelaget.

(Dagbladet): Tromsø hadde før kveldens kamp kun to seire så langt i årets Tippeliga, og dro til Drammen i håp om å få sin andre seier på rad.

Det skulle vise seg å bli tøft i kveldssola på Marienlyst.

Strømsgodset står foreløpig uten tap på hjemmebane i årets serie, og var ikke interesserte i å la Tromsø komme inn i kampen med det første.

For det var hjemmelaget som helt klart åpnet best, og de blåkledde skapte flere sjanser for hverandre den første delen av kampen.

Den første store muligheten kom etter drøye tre minutter, da Lars-Christopher Vilsvik prøvde seg på et innlegg fra høyrekanten. Dessverre traff han ikke helt, og ballen gikk like over spillerne i feltet.

Men under ett minutt senere var Vilsvik igjen farlig. Like utenfor 16-meteren sendte han en perfekt pasning til Marvin Ogunjimi inne i boksen. Ogunjimi nølte ikke, og headet ballen i mål.

Passivt bortelag Strømsgodset var det beste laget i førsteomgangen, og Tromsø kom ikke til en eneste stor mulighet før det var spilt drøye 33 minutter av kampen.

Tromsø hadde da fått en corner, men Morten Moldskred og resten av det røde og hvite laget klarte ikke å pirke ballen i mål.

UBESEIRET: Marvin Ogunjimi og Strømsgodset er ubeseirede på hjemmebane så langt i år. Tromsø klarte ikke å stoppe drammenslaget, til tross for mange sjanser. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
UBESEIRET: Marvin Ogunjimi og Strømsgodset er ubeseirede på hjemmebane så langt i år. Tromsø klarte ikke å stoppe drammenslaget, til tross for mange sjanser. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Ti minutter senere fikk bortelaget igjen sjansen ved cornerflagget. Innlegget traff dårlig, men Magnus Andersen fikk ballen like innenfor 16-meteren og klinte til.

Dessverre for Andersen var Espen Bugge Pettersen våken i mål, og holdt unna knallskuddet fra midtbanespilleren.

Da dommer Tore Hansen sendte lagene inn til pause minutter senere, stod det dermed fortsatt 1-0 til de blåkledde.

Straffet av Godset I andre omgang så det ut som at Tromsø våknet til, og de produserte like mye det første kvarteret av omgangen, som de gjorde til sammen de første 45 minuttene av kampen.

Simen Wangberg var veldig nære en utligning etter drøye 62 minutter, da Tromsø hadde fått frispark på utsiden av 16-meteren. Ballen landet inne i feltet hos Wangberg, men dessverre klarte han ikke å heade ballen i mål.

Isteden ble Wangberg og lagkameratene straffet hardt av Strømsgodset, bare fire minutter senere.

Hjemmelagets nye unge stjerne, Iver Fossum sendte en fantastisk stikkpasning til Lars-Christopher Vilsvik, som iskaldt chippet ballen over Heigre i Tromsøs mål. 

Dermed stod det 2-0 på Marienlyst, selv om Tromsø hadde hatt mange muligheter til å redusere til 1-1.

Begge lag fortsatte å produsere flere gode sjanser, og Bismark Adjei-Boateng var svært nære å øke til 3-0 da det var spilt rundt 69 minutter.
Skuddet var knallhardt, og smalt i stanga bak Heigre, dessverre for Strømsgodset var det ingen på returen.

Spennende slutt Tre minutter før full tid skulle Tromsø endelig få lønn for strevet.

STORSPILTE: Lars-Christopher Vilsvik hadde assist på hjemmelagets første scoring, og scoret selv kampens andre mål. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
STORSPILTE: Lars-Christopher Vilsvik hadde assist på hjemmelagets første scoring, og scoret selv kampens andre mål. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Zdenek Ondrasek og 18-åringen Mikael Ingebrigtsen ville ikke gi seg, og kjempet sammen på topp. Bortelaget hadde ikke klart å krangle ballen i mål på alle mulighetene sine tidligere i kampen, men Ondrasek og Ingebrigtsen sørget for en spennende avslutning.

Tromsø våknet, og ville ikke gi seg. 45 sekunder på overtid fikk de muligheten til å utligne til 2-2, men tre sjanser på rad holdt ikke for bortelaget.

På overtid av overtiden fikk Tromsø frispark fra rundt 20 meter, som dessverre gikk rett i muren. Tromsø-spillerne ville ha straffe da det så ut som hands inne i feltet, men tv-bildene viser at det var korrekt avgjørelse av dommeren å la det gå.

Det ble det siste som skjedde, og Tromsø måtte igjen reise hjem uten poeng.