Tromsø klarte ikke score på Færøyene

Men slapp heller ikke inn mot Vikingur.

MÅLLØST: Tromsø-trener Steinar Nilsen måtte nøye seg med 0-0 borte mot Vikingur på Færøyene i kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix
MÅLLØST: Tromsø-trener Steinar Nilsen måtte nøye seg med 0-0 borte mot Vikingur på Færøyene i kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tromsø ble tidvis satt under mye press, men fikk med seg et brukbart utgangspunkt med 0-0 borte mot færøyske Vikingur i europaligakvalifiseringen i dag.

Ideelt sett burde førstedivisjonsklubben hatt med seg et bortemål hjem, men TIL-trener Steinar Nilsen lever nok godt med at lagene er like langt før alt skal avgjøres på Alfheim om en uke.

Tromsø burde tatt en tidlig ledelse på Færøyene. Etter bare to minutter var Jonas Johansen alene gjennom og forsøkte seg fra 10 meter, men skuddet ble godt reddet av Vikingur-keeper Géza Turi.

Hjemmelaget tok over kommandoen resten av førsteomgangen. Selv om Vikingur spilte seg til mange cornerne og hadde initiativet, holdt TIL unna for presset med godt forsvarsspill.

Tromsø gikk mer aggressivt ut etter pause. Det holdt på å betale seg da Remi Johansen avsluttet i stolpen og ut etter 55 minutters spill. Der var ikke de nødvendige centimeterne på gjestenes side.

I motsatt ende hadde TIL flaksen på sin side da Benny Lekström på spektakulært vis avverget Finnur Justinussens avslutning etter 67 minutter. Vikingur-spilleren var alene med keeper og skulle bare trille inn 1-0, men på 5 meter kastet Lekström seg ned og gjorde seg stor som en stjerne.

Tromsø var i fjor Norges eneste representant i europaligaens gruppespill.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer