Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tromsø knuste Rosenborg!

Rosenborg slet voldsomt mot Tromsø og Ole Martin Årst, som påførte trønderne årets første tap. Vi fulgte alle kampene direkte!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alfheim-publikummet var i ekstase da det skjønte at «Gutan» var på vei mot sensasjon.

- På et tidspunkt trodde jeg at det var Celtic Park, lo tidligere Celtic-proff Vidar Riseth tappert etter tapet.

Rosenborg tok tapet med fatning og skrøt i stedet av sine overmenn. Etter sesongens første tap er det fortsatt ti poeng ned til nærmeste utfordrer i eliteserien, Bodø/Glimt.

For Tromsø er hverdagen en annen. Tre poeng mot Rosenborg sendte laget opp på kvalifiseringsplass. Troen på seier var ikke stor før kampen.

- Innerst inne har man alltid trua, men vi visste at en seier mot Rosenborg ville være som en ren bonus å regne. Neste kamp mot Aalesund anser vi faktisk som viktigere, påsto en småsjokkert TIL-trener Trond Johansen etter kampen.

Taktisk triumf

Seieren var en taktisk triumf. Tromsø gikk på banen med mål om å stoppe playmaker Ørjan Berg og vinne krigen om midtbanen. Det greide laget til gagns. Thomas Hafstad ga Tromsø ledelsen etter ti minutters spill. Et hjørnespark endte i en retur, som Hafstad satte forbi RBK-keeper Espen Johnsen.

Mot slutten av omgangen sto Vidar Riseth bak en av mange personlige feil i bortelaget. Stopperen gled og serverte ballen til Ole Martin Årst, som spilte ballen skrått ut fra dødlinja og la alt til rette for Peter Kovacs.

Rosenborg reduserte på overtid i annen omgang da Christer George skjøt fra 20 meters hold og forbi TIL-keeper Knut Borch.

Første tap

- Så mange personlige feil vi gjør og lite sjanseskapende fotball vi presterer, taper også vi fotballkamper, sa RBK-trener Åge Hareide. Ikke engang en treningskamp har laget tapt etter at han tok over skuta etter Nils Arne Eggen før søndagens tilbakeslag. Før kampen sto laget tilbake med ti seirer og to uavgjorte seriekamper.

Ole Martin Årst spilte sin første kamp for hjemmelaget etter returen fra belgiske Standard Liege, og den hjemvendte proffen spilte en god kamp. De siste overgangspapirene var klare først fredag.

(NTB>

Vi fulgte alle kampene direkte!