Oslo  20150807.
Eliteserien fotball 2015: Vålerenga-Tromsø (1-0). Tromsøs trener Steinar Nilsen etter eliteseriekampen mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevaal stadion.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Oslo 20150807. Eliteserien fotball 2015: Vålerenga-Tromsø (1-0). Tromsøs trener Steinar Nilsen etter eliteseriekampen mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevaal stadion. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Tromsø-leder om Nilsen-sparkingen: - Det er en kjedelig sak

Bekreftet i dag.

Steinar Nilsen har fått sparken som trener i Tromsø. Han forlater et TIL på nedrykksplass i eliteserien.

- Jeg har vært i styret siden februar i fjor. Dette er den tyngste dagen som styreleder. Det er en tung dag å være her på. Styret tok i går kveld, basert på situasjonen, avgjørelsen om å avslutte arbeidsforholdet med hovedtrener Steinar Nilsen, sa styreleder Per Aronsen.

- Det er en totalvurdering ut ifra den situasjonen som er. Avgjørelsen ble tatt i går, i et ekstraordinært og enstemmig styremøte, sa Aronsen.

- Kjedelig Bård Flovik rykker opp fra jobben som Nilsens assistent, men det er uklart hvor lenge han skal ha hovedtrenerjobben.

- Det er en kjedelig sak. Det er ikke tvil om annet. Vi må tenke på framtiden vår. Dette vil skape forandringer. Så får vi sette i gang jobben med å sy det sammen. Bård (Flovik), som har vært trener sammen med Steinar, vil ha ansvaret framover, sa TIL-direktør Ulf Johansen.

TIL-toppene var svært sparsomme med begrunnelsen til hvorfor Nilsen ikke får fullføre kontrakten. Selv den kritiske tabellsituasjonen ville de ikke si noe om.

- Dette kom som en overraskelse på Steinar. Såpass kan jeg si, medga Johansen.

Tromsø har slitt i eliteseriecomebacket. Laget falt under nedrykksstreken etter 1-1 mot Sandefjord søndag.

Nest sist Det var tredje gang 43 år gamle Nilsen trente Tromsø. Han spilte også for klubben i en årrekke. Han spilte også for de italienske storklubbene Milan og Napoli.

Tromsø ligger på 15.-plass i eliteserien med 17 poeng, to færre enn Start og Mjøndalen på plassene foran. Kun jumboplasserte Sandefjord har færre poeng med 13.

Spesielt borte har TIL slitt. 1-2-7 er klubbens svake statistikk på fremmed gress.

Det gjenstår ti serieomganger i årets eliteserie.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram