Tromsø lekte seg til tabelltopp

Én god omgang mer enn nok mot Sandnes Ulf.

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø - Sandnes Ulf 3-1.

Tromsø tok tilbake tabelltoppen og står fortsatt uten tap i årets Tippeliga etter 3-1 seier hjemme mot Sandnes Ulf.

- Vi gleder oss over at vi har scoret seks mål på de to siste kampene. Det viser at vi tar nye steg offensivt hele veien, sier trener Per-Mathias Høgmo.

Gutan valset over Sandnes Ulf på «Fort Alfheim», og det tok bare åtte minutter før første ball lurte seg forbi Bo Andersen i buret til bortelaget.

Tidlig ledelse Thomas Drage la inn og Vegard Aanestad klarerte ballen rett i beina på Zdenek "Kobra" Ondrasek. Tsjekkeren klemte til fra distanse, ballen gikk via målvakten, og trillet sakte over mållinjen.

Det var starten på en hektisk dag på jobben for Andersen, som har en fortid i TIL-drakten. Etter 18. minutter var Ondrasek nok en gang    frampå. Spissen prøvde å forsere Andersen, men ble revet ned innenfor seksenmeteren. Straffen ekspederte Thomas Drage i mål.

Selvmål Etter 37. minutter var Drage nok en gang frampå på venstrekanten. Lyngvingens innlegg gikk like over hode på kaptein Miika Koppinen, men Sandnes Ulfs Aanestad var nok en gang uheldig og headet ballen utagbart bak egen keeper.

Hjemmelaget hadde flere store muligheter, og gikk til pause med en solid ledelse.

Sjansefattig andre omgang I andre omgang kom Sandnes Ulf mer med i kampen. Etter 63 minutter ble Fredrik Torsteinbø byttet inn. Innbytteren ble den første til å score på TIL i 2012-sesongen da han 11 minutter senere satte ballen bak Benny Lekstrøm.

Hjemmelagets største sjanse i andre omgang kom tre minutter før full tid. Nok en gang var det et innlegg fra Drage, men Ruben Yttergård Jenssen rakk akkurat ikke ballen.

- Dette var litt som i den forrige hjemmekampen. Vi punkterte det egentlig i første omgang. Etter pause mistet vi flyten i det. Det var for svakt av oss. Annenomgangen ble et stort antiklimaks, sier Ruben Yttergård Jenssen til NTB.

Mørkt for Ulf På overtid gjorde Edier Frejd bortelagets dag bekmørk da han med sitt andre gule kort ble utvist.

Tippeligadebutant Sandnes Ulf har fått et tøft møte med toppdivisjonen, og etter fire kamper står laget fortsatt uten seier.

I neste serierunde reiser TIL til Trondheim for å møte Rosenborg på Lerkendal, men Sandnes Ulf får besøk av Stabæk.