Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tromsø tapte mot Bodø/Glimt

Tromsø med sitt femte strake tap etter tre mål på ti minutter

Tromsøs tapsrekke vokste til fem nederlag på rad da Bodø/Glimt snudde 0-1 til 2-1-seier i nordlandsderbyet i Eliteserien. Midtstopper Martin Bjørnbak avgjorde.

SCORET: Kent-Are Antonsen scoret mot Bodø/Glimt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SCORET: Kent-Are Antonsen scoret mot Bodø/Glimt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tromsøs tapsrekke vokste til fem nederlag på rad da Bodø/Glimt snudde 0-1 til 2-1 i lørdagens lokaloppgjør i Eliteserien. Midtstopper Martin Bjørnbak avgjorde.

- Det var hardt og tett. Vi vet hvordan TIL ønsker å spille. Vi fikk inn to dødballscoringer. Det var deilig, sa Bjørnbak til Eurosport.

- Det er viktig for oss å ta seirene i disse kampene. Vi er jo ellers uavgjortspesialisten, la han til.

Det var en helgrå og meget kjedelig 1.-omgang. Lagene produserte bare én sjanse hver i regnværet. Underholdningen kunne bare bli bedre etter pause.

Kent-Are Antonsen ble spilt opp av assistsjefen Gjermund Åsen i forkant av TIL-scoringen i det 55. minutt. Antonsen skrudde ballen inn oppe i det ene hjørnet til 1-0.

TØFFE TAK: Robert Taylor i duell med Amor Layouni. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
TØFFE TAK: Robert Taylor i duell med Amor Layouni. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Men det gikk bare snaue seks minutter før Glimt utlignet. Den kom etter en corner der Ulrik Saltnes headet inn den innoverskrudde ballen fra Amor Layouni.

Heldig

Bjørnbak fikk så etter en corner stå helt alene på første stolpe. Det var bare å trille inn vinnermålet for ham etter at stopperkollega Brede Moe hadde stusset ballen bakover i feltet.

TV-bildene viste at Bjørnbak trolig skulle vært avblåst rett i forkant av scoringen. Han var litt for røff med en motstander.

- Det var frispark, men det betyr ikke noe, sa Bjørnbak.

- Det er utrolig at de (dommerne) ikke ser det, sa TILs Lasse Nilsen om den omdiskuterte situasjonen.

På ti minutter hadde TIL gitt fra seg 1-0 og måtte jage utligning. Det skjedde mot et Glimt-lag med svært mange mann bak ballen. TIL hadde virkelig trengt seieren etter fire strake tap. Nå ser Tromsø ut til å havne i et vakuum midt på tabellen.

Løft

Glimt vant for tredje gang på sine ni siste kamper. I samme periode er det bare blitt ett tap. Seieren lørdag sendte laget et godt stykke unna den direkte nedrykkskampen, der jumbo Sandefjord virker fortapt.

Glimt har også en «god» målforskjell (minus to) som en ekstra buffer i kampen om å overleve i Eliteserien.

Tromsø reiser til Drammen og møter Strømsgodset mens Glimt får besøk av Sarpsborg neste runde. Etter den serieomgangen tar Eliteserien en pause på to uker på grunn av landskamper.

De ni siste rundene avsluttes med kamper 24. november.

Bodø/Glimt henger med i cupen og spiller kvartfinale borte mot Start i slutten av september.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!