Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tromsø minner om OJ Simpson

Frode Olsen slår tilbake mot kritikken.

(Dagbladet.no): TV 2s fotballekspert Frode Olsen falt i unåde i TIL etter uttalelsene sine under søndagens fotballsending. Olsen slaktet dommer Svein Oddvar Moen i situasjonen der flere spillere fra Molde og Tromsø braket sammen etter Ole Martin Årsts kontroversielle 1-3-redusering.

MFK-kaptein Daniel Berg Hestad fikk rødt kort for å ha dyttet Årst over ende. Han mente Årst burde spilt ballen over sidelinjen fordi Gjerde lå skadet.

- Olsen er fraværende

Da Årst i stedet banket inn reduseringen, utløste det et realt basketak. Frode Olsen var blant dem som var svært kritisk til at dommeren ikke ga flere enn Hestad en tidlig dusj - og siktet særlig til Tromsø-keeper Stamatopoulos.

I går tok Ivar Morten Normark et solid oppgjør med Olsen og landslagssjef Åge Hareide, da han overfor VG Nett hevdet at framstillingen på TV 2 var ensidig og pro Molde.

Ole Martin Årst henger seg på i et intervju med Dagbladet i dag. Tromsø-spissen får følgende spørsmål:

«Du får spise middag med to personer, hvem som helst fra fortiden eller nåtiden. Hvem velger du - og hvorfor?»

Årst svarer slik:

TUMULTER: Det ble svært ampert på Molde Stadion da Ole Martin Årst scoret mens Moldes Øyvind Gjerde lå skadet. Daniel Berg Hestad ble utvist for å dytte Årst i bakken. Det burde flere andre også blitt, mener Frode Olsen. Foto: SCANPIX
TUMULTER: Det ble svært ampert på Molde Stadion da Ole Martin Årst scoret mens Moldes Øyvind Gjerde lå skadet. Daniel Berg Hestad ble utvist for å dytte Årst i bakken. Det burde flere andre også blitt, mener Frode Olsen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Da vil jeg faktisk be Ivar Hoff og Frode Olsen, av alle personer. For å finne ut om de virkelig er så fraværende som de virker på TV.

Hoff hadde ikke noe med TV 2s fotballsending på søndag å gjøre, men var svært kritisk da Årst droppet skjebnekampen mot Rosenborg i 2003-sesongen på grunn av fødsel.

Sammenligner TIL med OJ

Når det gjelder Olsen er det imidlertid liten tvil om hva Årst sikter til. Olsen har ingen forståelse for kritikken:

- Dette blir litt som med OJ Simpson for min del: Alle vet hva som har skjedd, men så prøver de å manipulere på sannheten.

- Jeg synes TV-bildene taler for seg. Det jeg var opptatt av, var urettferdigheten i at Daniel Berg Hestad var den eneste som ble utvist for å ha dyttet en motspiller. Hvis dommeren først skulle legge seg på den linja, var det tre episoder til som burde ført til utvisning, sier Olsen til Dagbladet.no.

Han sikter særlig til episoden der Matej Mavric slo mot Patrice Bernier, da TIL-keeper Stamatopoulos løp over halve banen før han dro Mavric i bakken etter håret - og da Årst havnet i håndgemeng med Stian Ohr.

- Dommeren løste det helt forferdelig. Det var andre overtramp som var langt grovere enn det Berg Hestad gjorde. Årst og Normark kan jo ikke ha sett programmet. De må ha fått det gjenfortalt av andre, sier Olsen til Dagbladet.no.

- Tromsø minner om OJ Simpson

- Årst kaller deg fraværende?

- Synes han virkelig det, beklager jeg. Jeg forsøkte bare å gi et oppriktig bilde av det som skjedde.

- Hva sier du til middagsinvitasjonen?

- Jeg tar gjerne en middag med Årst. Jeg tar med parmaskinke, lover Olsen.

<B>USKYLDIG?</B>:OJ Simpson sto tiltalt for å ha drept sin eks-kone Nicole Brown, men ble frikjent til tross for en overveldende bevisrekke. Senere ble han dømt til å betale 215 millioner kroner i erstatning etter et sivilt søksmål.
<B>SLÅR TILBAKE:</B> Frode Olsen forstår ikke kritikken fra Tromsø etter søndagens fotballsending på TV 2.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling