Tromsø mot ny elite-kontrakt

TROMSØ: Tromsø står med halvannet bein i neste års eliteserie etter seieren over Eik-Tønsberg i første kvalifiseringskamp søndag.

- Eik er gode hjemme. Derfor vil jeg ikke juble før returkampen er ferdigspilt neste søndag, sa kampens store spiller Rune Lange - trolig mest for spenningens skyld. Han har selv vært med å bli rundspilt på Tønsberg gressbane, men da spilte han i 1. divisjon med Tromsdalen.

Med 4-0 i bagasjen bør Tromsø-spillerne føle seg rimelig sikre på eliteseriespill også neste sesong. Fjorårets norgesmestere fortsatte der de sluttet i cupvinnercupen torsdag. 3-2-seieren over de engelske stjernene var stor inspirasjon i kampen om eliteseriespill neste sesong.

På hælene

Tromsø satte Eik-Tønsberg på hælene allerede etter seks minutters spill. Da var Rune Lange frampå og sendte hjemmelaget i ledelsen. Og det gode spillet framover fortsatte med en rekke store sjanser foran Steinar Medalen i Eik-målet.

I det første omgang var på vei til å ebbe ut, bestemte TIL-spillerne seg for å legge det siste av spenning bak seg. Bjørn Johansen markerte seg først med et flott langskudd. Deretter satte Rune Lange inn sin scoring nummer to for dagen. Kampen var i realiteten punktert med 3-0 til pause.

Godt utgangspunkt

Andre omgang ble ikke like underholdende som første, og bare Bjørn Johansens skudd, som traff Roar Christensens hode, gikk i nettmaskene. Eik-Tønsberg var ikke skikkelig på visitt foran TIL-målet en eneste gang i løpet av kampen.

- Vi merket spesielt i andre omgang at kampen mot Chelsea satt i beina, sa TIL-trener Håkan Sandberg. Han var godt fornøyd med utgangspunktet foran returkampen i Tønsberg neste søndag.

Eik-trener Terje Svensson lovet å prestere bedre i returkampen, men det må laget greie uten nøkkelspillerne Jan Frode Nornes og Lasse Jørn Fredriksen, som begge er suspendert. Tromsø må greie seg uten Johnny Hanssen av samme årsak.