Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tromsø nær sensasjon i Spania

Ledet med fire minutter igjen - tapte 3-2.

BARE NESTEN: Tromsø tok ledelsen både en og to ganger mot Athletic Bilbao, men et feilaktig straffespark og et hjemmelag som innså stundens alvor, sørget for at det endte med 3-2 seier til Athletic. Tromsø har imidlertid en allle tiders mulighet på avansement etter kveldens forestilling.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alvaro Barrientos
BARE NESTEN: Tromsø tok ledelsen både en og to ganger mot Athletic Bilbao, men et feilaktig straffespark og et hjemmelag som innså stundens alvor, sørget for at det endte med 3-2 seier til Athletic. Tromsø har imidlertid en allle tiders mulighet på avansement etter kveldens forestilling.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alvaro Barrientos Vis mer

(Dagbladet.no): Athletic Bilbao - Tromsø 3-2.

Tromsø var på vei mot en sensasjonsseier på San Mames, men Athletic Bilbao vendte til 3-2 med to mål i de fem siste minuttene.

Morten Moldskred og Joel Lindpere ga de norske gjestene ledelsen hver sin gang med fine langskudd. Lindperes scoring i det 78. minutt så ut til å ordne det som ville vært en herlig og alt annet enn ufortjent 2-1-seier for Per-Mathias Høgmos menn, men det skulle ikke holde helt inn.

Oscar de Marcos utlignet fra spiss vinkel i det 85. minutt, og på overtid nikket Fernando Llorente inn vinnermålet.

For Tromsø lever likevel håpet om plass i europaligaens gruppespill. 1-0 eller 2-1 på Alfheim om en uke vil være bra nok til det.

På høyde

Mens Stabæk ble utspilt av Valencia på Fornebu, og skapte svært lite sjanser, var Tromsø fullt på høyde med Athletic Bilbao på bortebane. Gjestene skapte mange gode muligheter, og i det 42. minutt fikk Moldskred fulltreff fra 20 meter.

Ballen føk inn, og Tromsø kunne gå til pause med ledelse.
Forspranget sto seg til det 62. minutt, og det forsvant på forsmedelig vis. Javi Martínez stormet inn i feltet og kastet seg da Kevin Larsen var på vei inn i duell, selv om det aldri var kontakt mellom de to.

Den sveitsiske dommeren ble lurt av filmingen og dømte straffespark til vertene. Larsen fikk gult kort for protester, og Martínez satte selv straffen i mål.

Dramatikk
Tromsø ga seg ikke for det. I det 78. minutt ble det borteledelse igjen, da Lindpere ble spilt fram av Ruben Yttergård Jenssen og sendte et lurt venstrebeinsskudd flatt i mål ved stolpen.

Sead Ramovic spilte meget bra og avverget flere store sjanser, men han ble lurt av de Marcos-skuddet fem minutter før slutt. På overtid glapp markeringen i midten på et innlegg fra venstre, og Llorente kunne nikke inn 3-2.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling