Tromsø nær sikker plass etter seier i nedrykkskampen

Tromsø tok et langt steg bort fra nedrykksstriden da laget slo Sogndal 2-0 borte. Nå har Sogndal seks poeng opp til nettopp Tromsø på trygg grunn.

SCORING: Thomas Lehne Olsen jublet, men Sogndal-spillerne deppet etter 1-0 målet til Tromsø. Foto: Christian Blom / NTB scanpix
SCORING: Thomas Lehne Olsen jublet, men Sogndal-spillerne deppet etter 1-0 målet til Tromsø. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Formlaget Tromsø kan reise hjem til nord flere kilo lettere. Sogndal sløste bort gigantsjanser i nedrykkskampen, mens Tromsø var effektive og sikret sin tredje strake seier.

Dermed trenger Tromsø bare ett poeng på de to siste kampene for å sikre eliteseriekontrakten for 2019.

Effektive gjester

Sogndal-Tromsø var kampen begge lag måtte vinne. Sogndal lå på kvalifiseringsplass to poeng foran Aalesund på direkte nedrykk, og kunne komme á poeng med Tromsø på trygg grunn med seier.

Tromsø kunne ta et langt steg mot eliteseriekontrakt i 2019 med borteseier.

Men ingen av lagene maktet å komme til store sjanser i starten av kampen.

Helt til hjemmelaget fikk en gigantisk dobbeltsjanse etter innkast fra Taijo Teniste etter 32 minutters spill.

Innkastet ble stusset bak i feltet og Bendik Bye avsluttet i tverrliggeren fra én meters hold. Deretter fikk en Sogndal-spiller tak i returen og fikk skutt fra tre meter, men Gudmund Kongshavn fikk slengt ut en hånd og reddet mesterlig.

Det var smått utrolig at hjemmelaget ikke gikk opp i ledelsen

To annullerte mål

I stedet var det Tromsø som tok over spillet og fikk uttelling sju minutter senere. Bortelaget spilte seg gjennom og Gjermund Åsen satte Thomas Lehne Olsen nydelig opp i 16-meteren. Iskaldt satte spissen sitt niende seriemål og et svært viktig 1-0 ledelse for Tromsø.

Både like før og etter hvilen var hele Fosshaugane sikre på at de hadde fått inn en livsviktig redusering. Først ble et Sogndal-mål annullert for en dytt i feltet.

Etter 47 minutt headet engelskmannen Reiss Greenidge ballen i mål, men dommer Tore Hansen annullerte også dette målet, denne gangen for offside.

Sjansebonanza for Sogndal

Det manglet ikke på sjanser for utligning for Sogndal. En av de største fikk Kjetil Wæhler da han fikk gå opp helt alene på hjørnespark fra Gilbert Komsoon, men headingen gikk rett i tverrliggeren.

Det var Simo Valakaris menn som var de effektive i Sogndal søndag. Etter en sjansebonanza fra Sogndal, var det i stedet Tromsø som doblet ledelsen.

Sogndal klarte ikke å klarere hjørnesparket, og etter en del klabb og babb havnet ballen hos Mikael Ingebrigtsen som dro til og ordnet 2-0 til gjestene.

Med seieren er Tromsø seks poeng foran Sogndal foran de to siste rundene. Der venter Haugesund og Brann.

Sogndal er på kvalifiseringsplassen to poeng foran Aalesund som møter et gullfeirende Rosenborg hjemme senere søndag.

Sogndal har igjen Stabæk borte og Vålerenga hjemme.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer