- Tromsø når finalen

Idrettspresident Kjell O. Kran bøyde seg for overmakta fra nord. Tromsø er nå blant de beste kandidatene til OL i 2014 - i hvert fall ifølge Arne Myhrvold.

Men det er vel å merke hvis Stortinget godtar regningen på 6,3 milliarder kroner (etter at inntektene er trukket fra).

Åre/Østersund (Sverige), Salzburg (Østerrike) og PyeongChang (Sør-Korea) blir de tøffeste konkurrentene. Det mener tidligere idrettspresident Arne Myhrvold som satt i Norges Idrettsforbunds evalueringsgruppe og har god oversikt over mulige Tromsø-utfordrere ti år før ilden skal tennes.

- Jeg tror disse tre byene og Tromsø når til finalen, sier Myhrvold til Dagbladet.

Sterke rivaler

Åre/Østersund har søkt OL både i 1994, 1998 og 2002 - uten å lykkes. Etter at OL i 2010 havnet i Vancouver i Canada, håper svenskene på at OL i 2014 går til Europa - og endelig til Jämtland...

Salzburg var blant de elleve søkerne til OL i 2010, kom til finalen sammen med Vancouver og PyeongChang og Bern (trakk seg) men var der sjanseløse.

PyeongChang var råsterk kandidat til 2010-lekene, og slo faktisk Vancouver i første stemmerunde i finalen (51 mot 40 stemmer). Men da Salzburg forsvant, gikk Vancouver seierende ut. For 2014 er kandidaturet svekket - som følge av at OL arrangeres utenfor Europa fire år før.

Myhrvold tror i tillegg at byene Harbin (Kina) og Jaca (Spania) kan kjempe. Annecy eller Grenoble (Frankrike), Sofia (Bulgaria), Davos, Sion eller Zürich (Sveits), Lake Tahoe (USA), Andorra la Vella (Andorra) kan komme til å søke.

Det skal ikke Lillehammer, som ingen trodde på i går. Idrettstyret mente at 94-arrangørene ble for kjedelige. Derfor valgte de 13 representantene i går enstemmig å gå for Tromsø.

Kran ombestemte seg

For Kjell O. Kran lukter det prestisjenederlag. Før møtet hadde han lest rapporten fra evalueringsgruppen, men var like uenig i konklusjonen om å gå for Tromsø da møtet startet i går klokka 10.00.

- Jeg ville ikke ha OL til Norge, sier Kran til Dagbladet.

I en prøvevotering gikk bare tre av styremedlemmene for nei til OL. På dette tidspunktet var Kran var allerede over på ja-sida.

- Jeg ombestemte meg i totida. Det hadde blant annet å gjøre med diskusjonen som ble ført, sier Kran.

I OL RUS: Tor Lægreid (t.v.) og ordfører Herman Kristoffersen feier ol-søknaden.