Tromsø ned på jorda

Det ble et ublidt møte med et Glimt-lag i form for serielederen i dag.

(Dagbladet.no): - Alt i alt en fortjent seier, forteller Tromsø-trener Per Mathias Høgmo NRK etter kampen.

Og det har Høgmo helt rett i. For etter at Tromsø tok ledelsen etter et drøyt kvarter, på deres første sjanse, tok Glimt over all moroa på Aspmyra.

- Det er effektivt å score på første sjanse, for det var det jo, fortalte en smilende assistenttrener i TIL, Otto Ulseth etter scoringen.

Derfor var det så inderlig fortjent at kampens store profil, Runar Berg, satt inn utlikningen etter en knapp halvtime. Vegard Sannes gjorde alt riktig, dro av halve Tromsø, før han serverte Berg på sekstenmeteren. Via et TIL-bein spratt ballen inn i nota bak en utmanøvrert Borch i TIL-målet.

Straffemål

Og det var Runar Berg som skulle bli avgjørende. I begynnelsen av andre omgang tråklet han seg inn i Tromsøs sekstenmeter. Mika Koppinen sparket unna foten, og dermed straffe.

Stig Johansen var ikke like sikker som Nordlandsbanken, men Borch klarte ikke å redde til tross for at han hadde en hånd på straffen.

- Glimt skal ha honnør for en god kamp, sier Høgmo, som slett ikke var nedfor etter tapet. Det har han ingen grunn til heller, skal vi tro Glimt-trener Øystein Gåre:

- Tromsø kommer til å være med i toppen, og vi skal prøve å henge oss på, fortalte Gåre etter at laget hans ble de første som slo Tromsø i årets serie.

<B>STANSET AV GLIMT: Morten Gamst Pedersen spilte en god førsteomgang, men etter pause var det bare gult på Aspmyra.