Tromsø ned,Thorbjørn opp

Da Tromsø rykket ned fra eliteserien, fikk Thorbjørn Solås (38) sitt gjennombrudd som manager i Mitt drømmelag. Uten favorittlaget i den øverste divisjonen ble han årets manager.

- Sist sesong gikk det elendig i drømmeligaen for meg, men så datt Tromsø ned i 1. divisjon og dermed hadde jeg ikke noe favorittlag i Tippeligaen lenger. Dermed slapp jeg å tippe med hjertet, sier 38-åringen fra Ramsund.

Solås lag Småbjørnene endte med 1323 poeng totalt i serien, og slo dermed Kjell Arild Garborgs Rævafotball med 11 poeng til slutt. Men årets manager var langt fra sikker på seier etter den siste Tippeligarunden søndag.

- Jeg regnet på at de nærmeste lagene trengte 82-85 poeng i den siste runden for å slå meg, så jeg følte meg rimelig trygg. Men ettersom målene raste inn i en del kamper begynte jeg å bli mer usikker, og var litt nedfor da Sogndal utliknet mot Molde, sier Solås.

Han hadde nesten bare Molde-spillere på laget sitt, og endte med bare 58 poeng i den avsluttende runden. Mandag kunne han likevel fornøyd konstatere at han hadde holdt sine nærmeste konkurrenter unna og hadde blitt årets manager.

To spillere

Datakonsulenten i forsvaret, kan takke Bengt Sæternes og Uwe Rösler spesielt for årets seier.

- Jeg la nok grunnlaget for seieren i første del av serien da jeg brukte mye Bodø/Glimt-spillere og spesielt Bengt Sæternes. Etter at Uwe Rösler kom har jeg brukt Lillestrøm mye, og jeg har nok tjent på det, sier Solås.

Totalt har han hatt seks runder med over 80 poeng i Mitt drømmelag 2002.

Bønn

Vinneren av Mitt drømmelag får en drømmetur for to til England, der han får både se og møte sitt eget drømmelag, Tottenham.

- Jeg besøkte Tottenham sist gang i 1986 og det har vært favorittlaget mitt siden 1974, det blir veldig gøy å dra dit igjen, sier Småbjørnenes manager.

Med seg på turen skal han ha med en kompis, som har gitt åndelig støtte i innspurten.

- Han har bedt for meg hver uke siden jeg sa at han skulle få være med hvis jeg vant, ler Solås.

Neste år er Tromsø tilbake i Tippeligaen. Til tross for lærdommen han har tatt denne sesongen, frykter Solås at hjertet igjen vil banke for hardt for favoriuttklubben i neste års drømmeliga.

- Da får jeg vel holde meg unna, sier han.

Se vinnerlista i Mitt drømmelag her!

EN GLAD GUTT: Thorbjørn Solås ble årets manager etter en nervepirrende innspurt.