Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tromsø-OL kan koste 20 milliarder

Fire milliarder kroner mer enn planlagt.

Et OL i Tromsø kan bli fire milliarder kroner dyrere enn planlagt. Det bekrefter Tromsø 2018s styreleder Petter Jansen overfor VG.

- Vi er inne i en fase der både vi og departementet gjennomgår og kvalitetssikrer budsjettene våre. Vi kan ende på 15,6 milliarder kroner, som er summen som står der nå. Men vi kan også komme opp i 20 milliarder kroner, sier Jansen til avisen.

Finansdepartementet, kulturdepartementet, miljødepartementet og to eksterne konsulentfirmaer jobber for å kvalitetssikre Tromsøs OL-søknad. Arbeidet vil lede fram til en avgjørelse om Tromsø får statsgaranti, som er avgjørende for om Norge søker OL.

- Blant annet vurderes det om utgiftene til deltakerlandsbyen også skal inn i statsgarantien, eller om departementet aksepterer vårt forslag om å godta en kommersiell bankgaranti fra norske banker. Må landsbyen inn i garantien, betyr det to ekstra milliarder, sier Jansen til VG.

(NTB)

VAKKERT, MEN DYRT: Tromsø 2018s styreleder Petter Jansen innrømmer at arrangementet kan bli langt dyrere enn planlagt. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX
VAKKERT, MEN DYRT: Tromsø 2018s styreleder Petter Jansen innrømmer at arrangementet kan bli langt dyrere enn planlagt. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX Vis mer
image: Tromsø-OL kan koste 20 milliarder
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media