- Tromsø-OL var den mest utfordrende saken

Tove Paule gir seg som idrettspresident.

ØNSKER IKKE MER: Idrettspresident Tove Paule gir seg etter snart fire år i stillingen.Foto: SCANPIX
ØNSKER IKKE MER: Idrettspresident Tove Paule gir seg etter snart fire år i stillingen.Foto: SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Tove Paule (59) tar ikke gjenvalg som president i Norges Idrettsforbund etter at hennes fireårsperiode er over i mai 2011, melder NTB.

Paule kom med som styremedlem i Norges Idrettsforbund (NIF) for første gang på det ekstraordinære tinget i Sandefjord i 2004, og ble valgt som president på tinget i Skien i 2007.

- Jeg har hatt syv spennende og utfordrende år i Idrettsstyret. Fire nye år er lang tid å forplikte seg til, sier idrettspresident Tove Paule i en pressemelding fra NIF.

- Det har vært fine år, og jeg har trivdes svært godt, men nå er tiden inne til å la andre slippe til. Jeg har lyst til å søke nye utfordringer mot slutten av yrkeskarrieren, sier Paule.

Tromsø-OL mest utfordrende
Selv peker hun på behandlingen av Tromsøs OL-søknad som en krevende del av karrieren som idrettspresident.

- Den kanskje mest utfordrende saken i min presidentperiode har nok vært avgjørelsen og vedtaket om ikke å søke OL til Tromsø i 2018, sier hun.

Samtidig er hun tilfreds med den økonomiske utviklingen i hennes tid.

- Stram og trygg styring gjør at Idrettsforbundet er i en robust økonomisk situasjon. I tillegg har vi jobbet hardt med å bedre rammevilkårene generelt for norsk idrett og frivilligheten, blant annet gjennom innføringen av ulike kompensasjonsordninger for merverdiavgift, sier Paule.

God dialog
Leder for valgkomiteen Arvid Sulland sier han har hatt en tett og god dialog med Paule i perioden valgkomiteen har jobbet.

- Hun ga på et tidlig tidspunkt signaler om usikkerhet på om hun ville stille til gjenvalg, sier han.

- Tove Paule har etter valgkomiteens oppfatning og tilbakemelding vært en god president for norsk idrett. Hun har lagt ned et stort arbeid, alltid vært godt forberedt, har et stort kunnskapsregister og et ekte hjerte for aktiviteten. Det har vært imponerende å registrere hvordan hun har stilt opp på alle typer mindre arrangementer, ikke bare de største som NM, VM og OL. Når Tove nå velger å ikke være kandidat, betyr det at vi får en ekstra stri jobb fram til innstilling skal foreligge 1. mars, sier Sulland.