- Tromsø-OLs pris? 10 000 per husstand

Det mener professor Arild Hervik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter at alle andre gevinster er regnet inn i et OL-regnskap, vil lekene i Tromsø koste hver husstand mellom 5 og 10.000 kroner, mener professor Arild Hervik.

«OL som virkemiddel for nasjonal og regional utvikling», var tema for Arild Hervik under Statens idrettskonferanse på Lillehammer.

Professoren ved Høgskolen i Molde gjorde samfunnsøkonomiske anslag for vinterlekene på Lillehammer i 1994. Den gang begynte han med prislapp på 200 kroner per husstand, gikk etter hvert opp til 400 kroner - for så å ende på 700 kroner.

- Når jeg bruker samme regnemåte for et mulig vinter-OL i Tromsø, vil det etter at alle gevinster er regnet inn, ha en pris på 5000-10.000 kroner per husstand.

- Om hver husstand er villig til  betale 5000-10.000 kroner, er ikke lett å måle faglig, så det blir en politisk vurdering, sa Hervik ifølge sportsanalyse.com.

Det er den regjeringen skal ta når statsgarantien skal vurderes i løpet av 2008.

I sin oppsummeringen sa han at OL gir et mulighetsrom som kan åpne for større gevinster gjennom mediefokuset. Men det er også en nedside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer