Trømsø reiser til Monaco uansett utfall

Sender direktøren til Europa League-trekningen selv om de ryker ut.

ANKESAK: Zdenek Ondrasek og Tromsø kan få spille Europa League selv om de skulle ryke ut mot Besiktas i kveld. Da må anken til Besikas avslås av den internasjonal voldgiftsdomstolen (CAS).
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
ANKESAK: Zdenek Ondrasek og Tromsø kan få spille Europa League selv om de skulle ryke ut mot Besiktas i kveld. Da må anken til Besikas avslås av den internasjonal voldgiftsdomstolen (CAS). Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Tromsø IL sender sin administrerende direktør til Monaco i morgen for å overvære trekningen til gruppespillet i Europa League uansett utfall i kampen mot Besiktas i kveld.

Dette bekrefter sportsdirektør i Tromsø IL Svein-Morten Johansen i dag.

- Det stemmer at vi er invitert. Vegard Berg-Johansen reiser ned til Monaco uansett utfall av kampen i kveld.

Men Berg-Johansen presiserer at det ikke er på bakgrunn av den påventene CAS-anken mot Besiktas som er ventet i løpet av i morgen.

- Vi har ikke fått noen annen informasjon enn at vi skal spille kamp mot Besiktas i kveld. Vi får vite mer om avgjørelsen til CAS på fredag.

Skal man bruke Fenerbahce-anken som målestokk kan det se ut som at Tromsø får spille Europa League selv om de skulle tape sammenlagt mot Besiktas i kveld.

- Jeg ser bare på invitasjonen som en forsikring fra UEFA der som klubbene som er med i kvalifikasjon til Europa League får, sier Berg-Johansen

Besiktas er en av tre klubber som ble satt under etterforskning av UEFA etter fjorårets sesong. Bakgrunnen var beskyldninger om kampfiksing i den tyrkiske ligaen. Fenerbahce var det andre tyrkiske laget som søkelyset ble satt mot og den 25. juni i år ble Besiktas, Fenerbahce og Steaua Bucuresti felt av UEFA og gitt individuelle utestengelser.

Alle klubbene anket avgjørelsen opp til den internasjonal voldgiftsdomstolen (CAS) og i går kom den første dommen. Anken til Fenerbahce ble avslått og dommen på to år er gjeldene.

Besiktas på sin side er kun utestengt ett år av UEFA i gjeldene sesong, men har fått lov av UEFA å spille kvalifikasjon til turneringen om de skulle frifinnes av CAS i morgen.

 

SEIERSGLIS: Josh Pritchard scorer seiersmålet i Europa-cupkampen på Alfheim stadion torsdag kveld mot Besiktas. I kveld møtes de på nytt i Tyrkia. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SEIERSGLIS: Josh Pritchard scorer seiersmålet i Europa-cupkampen på Alfheim stadion torsdag kveld mot Besiktas. I kveld møtes de på nytt i Tyrkia. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer