Tromsø rotet bort seieren i Skien

Ledet 2-0 etter 12 minutter. Simen Brenne reddet Odd.

SKIEN (Dagbladet): Odd Grenland - Tromsø 2-2.

DUKKET OPP: Simen Brenne har sløst med sjansene denne sesongen, men var rett mann på rett sted da han utliknet to og et halvt minutt før full tid.
DUKKET OPP: Simen Brenne har sløst med sjansene denne sesongen, men var rett mann på rett sted da han utliknet to og et halvt minutt før full tid. Vis mer

Tromsø så ut til å ro i land en grei seier over Odd i Skien lørdag kveld. Laget hadde det meste av banespillet.
 
Så snudde kampen på utrolig vis.
 
Odd hentet opp 2-0-ledelsen. Simen Brenne ble hjemmehelten da han utliknet to minutter før slutt.
 
- Det er klart at etter en dårlig start så får man godfølelsen av å komme tilbake på den måten, sier Brenne til TV 2.

Ønsket revansje På forhånd var det nummer fem mot nummer elleve i Tippeligaen som møttes. Tilsvarende oppgjør i fjor på Skagerak Arena endte med 3-1-seier til Odd.
 
Det hadde Tromsø tydeligvis tenkt å revansjere. Gjestene dominerte spillet fra første stund — og Odd bør være flau over innledningen på kampen.
 
Tromsø fikk corner etter elleve minutter. Kara vant en hodeduell med Steffen Hagen, og headet ballen i mål.
 
Bare ett minutt seinere doblet gjestene ledelsen. Fartsfantomet Hans Norbye fikk løpet uhindret med ballen utenfor 16-meteren. Skuddet gikk til høyre for Odd-keeper André Hansen og i mål.
 
Skagerak Arena var som lammet. Også fordi Tromsø fortsatt fikk eie ballen etter de to scoringene.
 
Først da halvtimen var gått begynte det å skje noe på Tromsø sin banehalvdel også. Men 0-2 ved pause, og hjemmepublikum var tydelig misfornøyd.
 
- Vi fikk en verst tenkelig start, og ble preget av det. Tromsø tok oss på senga, sa Odds assistenttrener Jan-Frode Nordnes.
 
Tordentale? 2. omgang startet ikke bedre for hjemmelaget. Det er grunn til å tro at trener Dag-Eilev Fagermo holdt en tordentale i pausen, men ordene gikk tydeligvis ikke inn. Dét hadde naturligvis ikke hundre tilreisende Tromsø-supportere det minste imot.
 
- Vi var forferdelig dårlige i første omgang, innrømmer Odd-kaptein Morten Fevang.

DRØMMESTART: Hans Julius Norbye og Kara sørget for at det sto 0-2 før kvarteret var spilt i Skien.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
DRØMMESTART: Hans Julius Norbye og Kara sørget for at det sto 0-2 før kvarteret var spilt i Skien.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

På tribunen klagde folk over dommer Tom Harald Hagen. Han gjorde en del rart, men det var ikke der problemet lå for Odd på dette tidspunktet av matchen.
 
Først 20 minutter før slutt våknet hjemmelaget. Det ga belønning. Tromsø-keeper Marcus Sahlman hadde en uheldig utrusning. Ballen havnet hos Frode Johnsen, som enkelt kunne sette den i mål.
 
Hjemmefansen øynet et håp. To minutter før slutt kom utlikningen ved Simen Brenne.
 
2-2 på Skagerak Arena.

- Det er klart vi er skuffet over å rote det bort. Vi ble for engstelige. Vi var upresise i pasningsspillet og tapte ballen, konstaterer TIL-kaptein Miika Koppinen.