SØLVFORM: Sigurd Rushfeldt viste god form og banket inn to scoringer for et hardtarbeidende Tromsø-lag i kveld.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
SØLVFORM: Sigurd Rushfeldt viste god form og banket inn to scoringer for et hardtarbeidende Tromsø-lag i kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / ScanpixVis mer

Tromsø Rusher mot sølv

Sigurd Rushfeldt tok med sine to mål et verdig farvel med publikummet på Alfheim.

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø-Rosenborg 3-1 (1-0)

Det var knyttet store forventninger til Sigurd Rushfeldts avskjed med publikummet i Tromsø, og det tok bare åtte minutter før han hadde notert seg på scoringslisten. Spisslegenden var først på en corner fra Thomas Drage og stanget ballen i nettmaskene bak Rosenborg-keeper Erik Bråthen.

Fullsatt stadion Kveldens sølvkampen gikk for et fullsatt Alfheim, og staret som et fyrverkeri med store sjanser til begge lag. Men det var hjemmelaget som hadde initiativet og skapte flest sjanser.

Like etter Rushfeldts mål var TIL frempå igjen, men Bråthen var kjapt nede på det fikse hælsparket fra Mostafa "Mos" Abdellaoue.

Bråthen reagerte også fort da Rushfeldt iskaldt lobbet ballen mot mål fra utenfor seksenmeteren. Keeperen fikk akkurat en hånd på ballen og slo den vekk fra målet.

Rushfeldts nummer to Hjemmelaget fortsatte å dominere i andre omgang, og kom til flere store sjanser, som da Kara Mbodjis langskudd gikk i stolpen.

Men da TIL økte ledelsen etter 65 minutter var det igjen Rushfeldt som var sist på ballen.

Han fikk en pasning fra Mos og banket til på direkten. Bråthen reddet, men måtte gi retur. Da brukte finnmarkingen hodet og noterte seg for sitt andre mål for kvelden.

Det tok bare fire minutter før Rosenborg utlignet etter et skudd fra Moshaga Bakenga.

Unggutten fikk stå alene på bakre stolpe og skuddet hans trillet inn i det lengte hjørnet bak Marcus Sahlman.

Mos økte ledelsen Rushfeldts spissmakker, Mos, spilte sannsynligvis også sin siste hjemmekamp i TIL-drakten. Spissen som eies av Vålerenga ville også ta et verdig farvel med Alfheim og etter 79 minutter fastsatte han sluttresultatet til 3-1 med et nydelig hodestøt.

Målkongen Rushfeldt har nå 99 seriemål i TIL-trøya, kan han klare 100 før han gir seg? De resterende av de 172 målene han har i eliteserien scoret han da han spilte for dagens motstander, Rosenborg.

Om karrieren som nærmer seg slutten sier Rushfeldt til Dagbladet:

- Dette har vært livet mitt i 21 sesonger, så det er klart det er spesielt.

Spøker om nytt comeback
- Om Årst blir skadet i først runde i neste sesong, får jeg vurdere det på nytt, spøker Rushfeldt.

Det er kun Odd Grenland og Brann som kan frata Tromsø sølvet i år. Laget trenger et fattig poeng i siste serierunde mot nedrykksklare Start for å være sikret sølvet.

- Håper ikke Årst scorer mot oss. Om han vil spille europacup til neste år kan han ikke gjøre det, sier Rushfeldt og flirer.

SKUFFELSE: En oppgitt Mikael Lustig kan bare konstantere at sølvhåpet brast for trønderne i kveld.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
SKUFFELSE: En oppgitt Mikael Lustig kan bare konstantere at sølvhåpet brast for trønderne i kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer