Tromsø selger Lange sjøl

Uten å spørre om lov overlot Rune Lange Coventry-forhandlingene til Rune Hauge istedenfor å holde seg til sin bindende agent-avtale med Gunnar Martin Kjenner. Nå vil Tromsø fikse salget sjøl - uten Hauges hjelp.

Overfor Dagbladet uttalte sportslig leder Tore Rismo i TIL seg i går ettermiddag svært så forarget om Rune Langes skifte av agent. Litt seinere på kvelden trakk han alle uttalelsene fordi han ønsker et ryddig forhold til Rune Lange og Rune Hauge også i ettertid. # I går kveld kom Rune (21) og Roger Lange (29) tilbake fra bomturen til England. I dag møtes Lange-brødrene og TIL-leder Gunnar Wilhelmsen for å rydde opp i problemene.

Nytt håp

Gunnar Wilhelmsen føler seg så trygg på Coventry-president Bryan Richardson, at han tror et Lange-salg er mulig til tross for søndagens forhandlingsbrudd.

- Om Lange-gutan' ønsker det, vil vi tilby våre tjenester og få saken på skinner igjen. Jeg har stor tro på at vi skal få dette i boks.

Men det blir uten Rune Hauge.

- Nå får vi høre at TIL har vært grådige og at det er derfor avtalen ikke ble noe av. Dette er en typisk Hauge-uttalelse, sier Wilhelmsen, som i går prøvde å komme i kontakt med Richardson uten å lykkes.

- Jeg prøver igjen i dag.

Dyr rivalisering

Dagbladet vet at Rune Hauge kom til Tromsø fredag 7. november og hadde et møte med Gunnar Wilhelmsen og Tore Rismo. Der opplyste Hauge at han hadde en klubb i Premier League som ønsket å kjøpe Rune Lange. TIL-lederne opplyste at Lange allerede hadde en avtale med Gunnar Martin Kjenner.

- Det blir problematisk for TIL når en spiller skifter agent, sier Wilhelmsen.

Til nå har agent-rivaliseringen kostet et spillersalg til 43 millioner kroner.

Terje Simonsen i Gunnar Martin Kjenners agentbyrå Norplayer hadde kontakten med Lange inntil Hauge kom på banen. Simonsen bekrefter at Lange inngikk avtalen med Hauge uten å spørre om lov først.

- Hadde det ikke vært for vår velvilje, så hadde aldri Lange-brødrene satt seg på flyet til Coventry, sier han.

Men Kjenner & co valgte å sette spillerens ønske i fokus, og ikke lage trøbbel - selv om de var langt inne i forhandlinger med Coventry sjøl.

- Vi har jobbet med klubben siden august, sier Simonsen.

Ettersom Hauges forsøk ble bom, regner Simonsen nå den gamle avtalen med Lange for gjeldende.

  • Rune Hauge var i går kveld ikke tilgjengelig for kommentar.