Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tromsø ser lyset

Yndestad scoret to i Nilsens debut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): HamKam-Tromsø 2-3. Tommy Øren sjokkåpnet kampen på Briskeby, med en scoring nærmest rett fra avspark. Øren mottok ballen etter et langt oppspill, og vendte av Tromksøforsvaret før han på vakkert vis skrudde ballen i lengste hjørnet. Der og da kunne det se ut som om kampen skulle gå hjemmelagets vei med god margin, og Tromsø så ut som om de hadde sett nedrykksspøkelset på høylys dag på Briskeby.

Nytt håp
Ikke før halvtimen var spilt klarte Tromsø å fri seg fra forbannelsen, og Ole Martin Årst viste hvorfor hn er tatt ut på landslaget. Etter at landslagsmakker Sigurd Rushfeldt hadde skutt i stlpen, kunne Årst enkelt sette ballen i mål fra fem meter. Utligningen ga nytt håp til Tromsø, som hadde flere sjanser til å gå opp i ledelsen før lagene gikk til pause med uavgjort resultat.

Dagens mann
I andre omgang fortsatte Tromsø der de slapp, og dagens mann for bortelaget, Hans Åge Yndestad, puttet sitt første mål for kvelden. Yndestad fikk stå alene på bakre stolpe og banket ballen i mål fra seks-sju meters hold.

-Jeg la ballen ut til Lars Iver Strand og ønsket at han skulle legge balle inn på bakerste stolpe. Det gjorde han, så da var det bare å skli den inn, sier en svært fornøyd tomålsscorer.

Bortesupporterne øynet håpet, men ble raskt dratt ned på jorda igjen da Ramiro Corrales scoret kampens vakreste mål. Fra 18 meters hold skjøt han et frispark på Beckhamsk vis over muren og fullstendig utagbart i nettveggen.

Tunnelscoring
Etter kveldens andre utligning bølget kampen begge veier før Yndestad tok ansvar igjen. Yndestad ble frispilt på sekstenmeteren, og forserte en spiller enkelt før han skjøt tunnel på Haagenrud i HamKams mål. Ballen hadde akkurat fart nok til å trille over målstreken.

Med det var han plutselig tomålsscorer, noe som ikke akkurat er hverdagskost.

- Jeg lukket øynene og håpet på det beste. Det har aldri skjedd at jeg har scoret to mål for Tromsø i Eliteserien. Sist jeg gjorde det var mot Gråfjord, og det teller vel ikke, gjør det vel? Dette var en sliteseier hvor vi virkelig fikk vist muskler, sa Yndestad til Dagbladet.no etter kampen.

Frode Grodås fortok offensive grep for å få poeng, men selv ikke en superrask Oluwasegun Abiodun klarte å få ballen i mål mot slutten. Tromsøs sisteskanse Sead Ramovic vartet opp med en rekke matchvinnende redninger, og skal bli vanskelig å få ut av startoppstillingen etter dette.

LUKKET ØYNENE: Tomålsscoreren Hans Åge Yndestad lukket øynene og lot det stå til. Det lyktes han bra med. Her forsøker han å overliste Ivar Rønningen i HamKams mål. Foto: SCANPIX
LUKKET ØYNENE: Tomålsscoreren Hans Åge Yndestad lukket øynene og lot det stå til. Det lyktes han bra med. Her forsøker han å overliste Ivar Rønningen i HamKams mål. Foto: SCANPIX Vis mer

Høstklatring
Tromsø har tatt sju poeng på de siste tre kampene og  passerte i dag Viking og Molde på tabellen, med kun ett poeng opp til Fredrikstad som for øyeblikket ligger på trygg plass i den utrolig jevne bunnstriden. Ole Martin Årst har tro på at Tromsø klatrer videre på tabellen:

- Bunnlagene vinner alltid om høsten, og vi spiller tross alt for jobbene våre. Det er utrolig viktig at vi har fått inn Steinar Nilsen som trener. Steinar er seg selv, han er flink til å prate og han kan faget sitt. Han har også noe annet som vi kanskje har manglet; innsats.

Tromsøtreneren har grunn til å være fornøyd med debuten på Briskeby.

-Det blir nok litt annerledes å spille mot Brasil
Ole Martin Årst, som scoret i tredje kamp på rad var lite imponert over HamKams spillestil, og hadde følgende å si om taktikken til motstanderen på Briskeby:

-Hadde det ikke vært for tyngdekraften hadde ikke ballen kommet nedpå her. De spiller ikke fotball, men vi må bli med på det. Derfor er det utrolig deilig å ha vunnet akkurat nå. Det blir nok litt annerledes å spille mot Brasil.