Tromsø sjokkerte Molde: - Nå er jeg bare sint

Tabelljumbo slo serieleder i kveldens kamp mellom Tromsø og Molde.

VANT: Tromsø fikk en etterlengta opptur da de slo Molde på Alfheim.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
VANT: Tromsø fikk en etterlengta opptur da de slo Molde på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer
  • Tromsø IL - Molde FK 2-1 (1-0)

I kveld var det nummer én på tabellen som møtte lag nummer 16 på tabellen. Slik så det derimot ikke ut på banen.

For med én mann mindre i store deler av kampen sjokkerte Tromsø serielederen Molde, og vant 2-1 ved hjelp av scoringer av Magnus Andersen og Robert Taylor. Det var med andre ord en etterlengta tre-poenger som Tromsø innkasserte.

- Vi har ingen andre å skylde på enn oss selv. Vi slipper inn to mål i starten på omgangene, og det er ikke bra. Vi må bare innrømme at vi ikke er gode nok, sier Erling Moe til Eurosport og fortsetter:

- Det er ikke sånn vi liker å framstå, og ikke sånn vi liker å ha det. Dette svir.

Ruben Gabrielsen var heller ikke en glad mann etter kveldens sjokktap.

- Nå er jeg bare sint. Det finnes ingen unnskyldninger, og dette er for dårlig, sier Gabrielsen etter kampen.

Pangstart

For det tok ikke mange minuttene før Tromø skulle sjokkere Molde. Magnus Andersen fikk et flott innlegg av Lasse Nilsen. Andersen klemmer til på volley, og sender nordlendingene i en overraskende ledelse.

Molde slet med å komme med et svar etter Tromsøs scoring, og det var Tromsø som så best ut i store deler av omgangen.

Etter en snau halvtime spilt fikk Hestad en kjempesjanse. Han tok et par touch i feltet og kom til skudd fra seks-syv meter. Men Tromsø-keeper Kongshavn var på jobb, og reddet mesterlig med beinet.

Magnus Wolff Eikrem har hatt en strålende sesongstart, men heller ikke han klarte å sette sitt preg på kampen i løpet av første omgang.

Like før pause skulle Molde få en ny gigantisk mulighet. Erling Knudtzon snek seg i bakrommet til Tromsø etter at ballen ble forlenget av en Tromsø-forsvarer. Han var dermed alene med keeper, men ballen snek seg utforbi Tromsø-målet.

Straffemiss av Ohi

Og Molde fikk verst tenkelige start på andre omgangen også. Bare to minutter ut i omgangen ble Robert Taylor spilt fri av Onni Valakari. Taylor fikk litt skrått hold, men leverte en flott avslutning, og satte Tromsø opp i en 2-0-ledelse.

Etter scoringen ble Vergar Forren slakta av TV 2-ekspert Jesper Mathisen i FotballXtra.

- Hva i all verden er det Vegard Forren holder på med? Han skal liksom sette Taylor i offside, men Martin Bjørnbak ligger ti meter bak. Det er Bjørnbak som skal sette linjen i den situasjonen, for han er nærmeste stopper. Jeg fatter ikke hva Forren holder på med, sier Jesper Mathisen i FotballXtra.

Men få minutter seinere skulle Molde få en opptur i jakten på en opphenting. Ballen skytes i armen på Ingebrigtsen, og dommer velger å gi ham sitt andre gule, og straffe til Molde.

Ohi var mannen som fikk ansvaret, men keeper Kongshavn reddet mesterlig. Heller ikke returen havnet i nettmaskene.

Molde spilte nesten hele andre omgang med én mann mer enn Tromsø, men likevel slet de med å skape de store sjansene, og Tromsø-forsvaret stod meget godt imot da Molde prøvde seg.

Til slutt skulle Molde få reduseringa si ved Ruben Gabrielsen. Han headet inn ballen bak Kongshavn.

Og vi fikk et visst trykk fra Molde i sluttminuttene, men Tromsø kunne juble til slutt. Tre meget viktige poeng var et faktum etter 96 spilte minutter.

Etter kveldens tap kan Odd skaffe seg en luke til Molde på seks poeng om de vinner de to kampene de har til gode.