Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tromsø sjokkerte Rosenborg da Odd knappet innpå: - Et hardt slag for selvsikre Rosenborg

Tapte 1-2 hjemme mot Tromsø.

FIKK GULT KORT: Pål André Helland. Foto: Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
FIKK GULT KORT: Pål André Helland. Foto: Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): - Blikkene til Rosenborg-spillerne forteller det meste.

Slik beskrev Eurosports kommentator situasjonen ute på matta da Rosenborg lå under 1-2 mot Tromsø. Dette på Lerkendal - en stadion som lenge har vært et solid fort for trønderne.

- Har ikke sett suverene ut

Akkurat det hindret på ingen måte Aron Sigurdarson og Mikael Ingebrigtsen i å senke Eliteseriens serieleder. Førstnevnte avgjorde kampen etter et utsøkt innlegg fra den tidligere RBK-spilleren Gjermund Åsen.

Det tror Viasat-eksperten Vidar Davidsen var et hardt slag for trønderne.

Davidsen beskriver en utvikling der Rosenborg har vunnet kamper - uten å imponere spillemessig.

- De har ikke sett ut som et suverent lag, og har slitt med å finne rytmen i laget. Når Tromsø slår dem på hjemmebane, betyr det mye for andre lag som skal møte dem på Lerkendal, sier Davidsen til Dagbladet.

Viktig for utfordrerne

Blant lagene Davidsen ser på som Rosenborgs fremste utfordrere er Odd. De brukte 16. mai på å slå Haugesund på bortebane.

Samtidig ordnet Sarpsborg en 2-1 seier på Lillestrøm.

- De fortsetter å ta steg, og er blant de lagene som er gode til å speide på og hente spillere. Det samme gjelder Stabæk, sier Davidsen og trekker fram anskaffelsen av Ohi Omoijuanfo - Eliteseriens toppscorer.

Kan ramme selvtilliten i laget

Ekspertkommentatoren tror også at tapet kan bety mye for Rosenborg som lag.

- Det er et hardt slag for det selvsikre Rosenborg-laget. De kan begynne å sjangle, mener Vidar Davidsen om kampen der Matias Vilhjalmsson scoret for Trondheim-laget.

Målet kom etter bare 20 minutter. Dette da Fredrik Midtsjø kombinerte fint med Vilhjalmsson inne i feltet. Sistnevnte lot ikke sjansen gå fra seg og prikkskjøt ballen i lengste hjørne bak Tromsø-keeper Jacob Karlstrøm.

Dette etter en periode der Rosenborg dominerte.

Nær et mål til

Allerede etter tre minutter ville Milan Jevtovic og RBK ha straffe da serberen fikk en dytt i feltet, men dommer Kai Erik Steen avviste hjemmelagets ønske.

Minuttet før ledermålet kunne Vilhjalmsson ha fikset ledelse etter strålende forarbeid av Nicklas Bendtner og nevnte Jevtovic. Avslutningen gikk imidlertid like til side for mål.

I stedet kom utlikningen i motsatt ende av banen.

To minutter før pause dukket 20 år gamle Mikael Ingebrigtsen opp foran mål og ekspederte ballen sikkert i mål etter et hardt og godt innlegg fra lagkamerat Gjermund Åsen.

Så satte Aron Sigurdarson spikeren i kista - bare fem minutter før slutt.