Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tromsø sløste bort seieren

Tromsø sløste med sjansene, og tapte 1-0 mot Lyn. "Gutan" har ikke vunnet siden serieåpningen mot Aalesund.

Hjemmelaget er fortsatt sist i eliteserien etter å ha tapt nok en kamp på hjemmebane. Tidligere Tromsø-spiller Per Egil Swift sikret Oslo-laget alle poengene takket være en fulltreffer 33 minutter ut i første omgang.

Lyns midtbanesliter ble frispilt på høyresiden av Jan Derek Sørensen, dro av Knut Borch og satte ballen enkelt i mål.

Tromsø-forsvaret sov og ble hardt straffet. Inntil da hadde nemlig TIL hatt full kontroll på det meste, men tross sjanseskapende spill var uttellingen nok en gang elendig.

- Vi har jobbet knallhardt i fotballpausen og trodde vi var bedre forberedt enn tidligere i år, men vi manglet det lille ekstra igjen. Det er likevel ingen krise, bedyret Tromsø-trener Trond Johansen overfor NTB.

-Vi har evaluert situasjonen og fortsetter som vi er blitt enige om. Før eller senere løsner det, i fortsettelsen kan vi ikke fortsette å skape så mange sjanser som i dag uten å score.

Peter Kovacs ble lansert som en mulig scoringsmaskin før sesongen, men har bare scoret tre mål på ti kamper og har ikke truffet nettmaskene siden 12. mai. Søndag brente han to kjempesjanser.

Vakre redninger

Samtidig viste Lyn-keeper Ali Al-Habsi at Thomas André Ødegaard kan bli sittende på benken en stund. Like før Lyn scoret, slo Svein Morten Johansen fram til Kovacs som kom helt alene med Al-Habsi. Sistnevnte leverte en kjemperedning. Ti minutter ut i annen omgang headet Kovacs hardt fra sju meter, men Al-Habsi avverget med nok et tigersprang.

Ti minutter før slutt var Kovacs igjennom og ble felt, men dommer Svein Oddvar Moen viftet spillet videre. Hjemmelaget burde trolig hatt straffe, men lag i motgang får det ikke alltid som de vil.

Tromsø fikk også en stor sjanse etter 21 minutters spill da Al-Habsi ga en skuddretur. Morten Gamst Pedersen løftet returen inn i feltet, men godt plasserte Thomas Hafstad traff nettveggen.

- Vi fikk til alt i kveld uten å score. Dette er sesongens mest forsmedelige tap, innrømmet Trond Johansen.

En stresset Lyn-trener Teitur Thordarsson måtte nå bussen til flyplassen og ville ikke kommentere enkeltspillere.

- Jeg er selvsagt veldig godt fornøyd med seieren, men vi spille en drittkamp. Jeg er godt fornøyd med det defensive, sa Teitur og satte seg i bussen.

Med ti målsjanser imot hadde Lyn flaks som vant etter å ha skapt to selv.

Lyn tok sin tredje seier i Tromsø på de siste sju forsøkene. TIL har ikke slått Ullevaal-klubben på Alfheim siden 1997.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media