Tromsø snudde til seier og sikret Tippeliga-plassen

3-1 mot Bodø/Glimt.

• Tromsø - Bodø/Glimt 3-1 (0-1)

(Dagbladet): Med en trettendeplass i Tippeligaen, og ett poeng foran kvalikplassen foran kveldens kamp mot Bodø/Glimt, var Tromsø avhengig av å ta poeng.

Etter en tidlig kalddusj, klarte Tromsø å vende til seier og sikret Tippeliga-kontrakten for 2016.

- Det har vært en lang berg- og dalbane. Dette var helt eventyrlig. Og å sikre det med å slå Bodø/Glimt - det var et kinderegg, det, altså, sier trener Bård Flovik til TV 2.

Kalddusj Og det var tydelig at Tromsø ønsket å kjempe for tilværelsen, da de innledningsvis kjørte i et forrykende tempo, og noterte seg et drøss store sjanser i løpet av de første tjue minuttene.

TOMÅLSSCORER: Zdenek Ondrasek ble helten da Tromsø sikret Tippeliga-plassen med seier mot Bodø/Glimt.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
TOMÅLSSCORER: Zdenek Ondrasek ble helten da Tromsø sikret Tippeliga-plassen med seier mot Bodø/Glimt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Derfor kom det som en kalddusj da Bodø/Glimt tok ledelsen. Alexander Sørloth tok imot et glimrende innlegg, som han avsluttet iskaldt i mål. Vakkert utført av unggutten.

Tromsø fulgte opp med nok en kjempesjanse, men først etter 40 minutter satt den endelig for Tromsø ved Zdenek Ondrasek.

Svarte raskt Raskt etter pause tok Start ledelsen mot Stabæk - noe som dyttet Tromsø ned til kvalikplassen.

Der ble de imidlertid ikke lenge. Få minutter etterpå kranglet innbytter Mikael Ingebrigtsen ballen i mål, og Tromsø hadde tatt ledelsen.

Etter en snau times spill hadde Tromsø sjansen til å gå opp til 3-1, men stolpen sto i veien.

Ondrasek ble den store helten da han etter 85 minutter sikret seieren for Tromsø. Han vendte lekkert rundt og avsluttet i lengste hjørne fra 16 meter.