Ranheim - Tromsø 1-2:

Tromsø snudde til seier

Ranheim tapte etter snøkaos i 1. omgang.

VANT: Tromsø vant 2-1 borte mot Ranheim i serieåpningen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
VANT: Tromsø vant 2-1 borte mot Ranheim i serieåpningen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer
  • Ranheim - Tromsø 1-2

Ranheim og Tromsø styrte en omgang hver, men det var Tromsø som kunne juble med sin 2-1-scoring på overtid i en kamp under vinterlige forhold i Trondheim.

Ranheim var best under snøværet, og på den hvit gressmatta ledet de 1-0 etter 1. omgang. Tromsø var derimot best etter at snøværet hadde gitt seg. Tromsø-trenerens sønn Onni Valakari ble matchvinner med sitt 2-1-mål to minutter på overtid.

- Tre poeng er jeg alltid glad for. Dette er den første kampen, og det er 29 kamper igjen. Vi visste at vi kunne vende kampen, sa matchvinner Valakari til Eurosport.

Været var det store samtaleemnet før kampen der smaken på fire årstider presenterte seg. Det endte med at banen ble overdrysset med snø. Man skulle tro at gjestene fra Tromsø var mest vante med forholdene, men slik var det ikke.

Det var Ranheim som etter hvert tok kommandoen i kampen, og etter 19 minutter klarte ikke Tromsø-forsvaret å få ballen ut av egen 16 meter. Adria Mateo Lopez fikk tak i ballen og sendte den mot mål, og den trillet inn i lengste hjørne bak Tromsøs keeper Gudmund Kongshavn.

- Vi startet bra og sto godt imot, men i annen omgang falt vi ned ett hakk og de fikk lov til å styre kampen, sa eliteseriedebutant Lopez som forlot banen etter en times spill med en liten kjenning i lysken.

Brøytepause

Etter drøye 20 minutter beordret dommeren Trygve Kjensli en brøytepause, mens Jim Reeves låten «Hey, hey, hey snowflake» ble spilt over høyttalerne. Det tok snaue ti minutter med traktorunderholdning før spillerne var tilbake på banen.

Hjemmelaget fortsatte dominansen, selv om «Gutan fra nord» fort kunne fått med seg et mål i garderoben til pause.

– Dette burde vi være vant med fra nord, men vi var faktisk mye bedre etter brøytepausen, sa Tromsø-kaptein Simen Wangberg.

Dobbel Berntsen

Etter pause var banen nybrøytet og lignet mer på en vanlig fotballkamp. Tromsø var best på det grønne kunstgresset. De spilte seg flere ganger fram til gode muligheter, men laget lykkes ikke å få ballen i mål før etter snaue 70 minutter.

Daniel Berntsen gikk på et raid på venstrekanten, og han fikk utrolig godt tid ute på kanten før han fant Mikael Ingebrigtsen inne i feltet. Han banket ballen i mål til 1-1 fra kort hold.

Berntsen var også mannen bak innlegget som Valakari satte i mål med pannebrasken.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer