Tromsø solgte seg til bunns

TROMSØ (Dagbladet): TIL har solgt og solgt, reddet budsjett-balansen, men endt opp som et bunnlag.

- Det må gå sånn når vi selger de beste og erstatterne er ikke gode nok, mener en frustert Jonny Hansen. TIL-veteranen har vært med på å spille fotball i 654 minutter uten å score mål. Det er tidenes måltørke-rekord i toppserien. Et lurt kudd fra Olav Råstad i siste sekund kunne stanset elendigheten.

Men symbolsk nok: Det ble stang ut.

På tribunen satt tidligere storscorer Rune Lange og så tidligere lagkompiser i krise. De har tapt sju på rad. Men Lange vil ha fotballfri og kan ikke hjelpe Terje Skarsfjord, som har høy status i nord og sitter trygt. Men vanskene er så store at treneren ikke vet hvilken ende han skal begynne i:

- Vi fortjener ikke bedre. På banen gjør vi akkurat det motsatte av det vi er enige om før start.

TILs ambisjon var å bli blant de seks beste. Men stjerner er solgt unna i høyt tempo. Og nå tar noen spillere bladet fra munnen. Jonny Hanssen mer enn antyder at det er noe galt med klubbens ambisjonsnivå.

- Vi kan ikke hele tida selge topp-spillere og forlange å være i toppen. Det sier seg sjøl. Det henger ikke på greip. Når 19-åringer skal være støttespillere er noe galt. SIF-trener Arne Dokken jublet over Godsets første seier i år. Eks-storscoreren gir et råd til deprimerte nordlendinger.

- Ikke snakk om det. Da forsvinner all tro på at det er mulig å lage mål. Stå heller igjen etter treninga. Og skyt på mål. Igjen og igjen.

<B>LANGT NEDE:</B> Jonny Hansen og TIL inntok i går en dyster rekord. Det er 26 år siden et toppserielag har spilt så lenge uten å få nettkjenning.