Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien: Tromsø - Rosenborg

Tromsø stoppet Rosenborg på poengjakt. Er fortsatt bak rivalen

Klarte ikke å hente poeng på serieleder Brann.

GODE: Tromsø til tider herjet med Rosenborg på Alfheim. Her jubler Jostein Gundersen for scoring. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
GODE: Tromsø til tider herjet med Rosenborg på Alfheim. Her jubler Jostein Gundersen for scoring. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Tromsø - Rosenborg 2-1 (1-0)

Etter at Vålerenga og Brann spilte uavgjort søndag, hadde Rosenborg mandag en sjanse til å knappe innpå bergenslaget på toppen av tabellen.

Men det forsøket ble stoppet av et meget solid Tromsø-lag på Alfheim. Simo Valakaris menn hadde god has på trønderne, som sjelden slapp til.

Det vil si at Rosenborg fortsatt ligger på tredjeplass i ligaen, bak Brann og Ranheim.

- Vi er fryktelig upresise i siste tredel. Vi velger feil, og er upresise når vi kommer gjennom. Da blir vi straffet i dag. Det er litt urytmisk, vi får ikke flyten i det. I dag hadde vi muligheten til å vinne, men står igjen med null, sier Kåre Ingebrigtsen til Max.

- Jeg er glad på vegne av spillerne. De spilte bra. Vi måtte være tøffe nok. Vi forsvarte oss når vi måtte, og spillerne jobbet så hardt. Dette var tre poeng, nå må vi gå videre. Jeg synes vi fortjente det, sier Tromsø-trener Simo Valakari.

Fortjent ledelse

Men det var Tromsø som var best innledningsvis. Hjemmelaget fosset i angrep og avsluttet på mål, men keeper Andre Hansen fikk dyttet ballen over.

Etter snaut ti minutter var Tromsø frampå igjen, denne gangen ved Robert Taylor, som banket til fra utenfor 16-meteren. Denne gangen gikk forsøket over mål.

Først etter 20 minutter kom Rosenborg til sin første store sjanse. Det var Pål André Helland som driblet seg inn i 16-meteren, og sentret ballen i retning Alexander Søderlund, som ikke rakk pasningen.

Etter en snau halvtime tok Tromsø en helt fortjent ledelse. Et hjørnespark ble slått inn i feltet, der Jostein Gundersen stanget ballen i mål.

Doblet

Men Tromsø fortsatte å presse. Bare noen få minutter senere kom de på et nytt strålende angrep, som ble avsluttet av Taylor, som prøvde seg med en volley fra 16 meter. Forsøket gikk utenfor.

Hjemmelaget åpnet andre omgang som den første. Igjen måtte Andre Hansen ut i full strekk for å unngå at Tromsø doblet ledelsen.

Hansen gjorde på ny en viktig redning som holdt Rosenborg inne i kampen etter 55 minutters spill. Men da Tromsø kom på en ny sjanse minutter senere, klarte ikke keeperen å rydde unna.

Tidligere Rosenborg-spiller Mushaga Bakenga spilte ballen fra dødlinja og inn i boksen, der Lasse Nilsen enkelt kunne bredside ballen i mål.

Jaktet utlikning

Etter en times spill kom imidlertid endelig scoringen for Rosenborg. Ballen ble spilt inn i feltet, og Tore Reginiussen raget høyest og stanget ballen i mål.

Plutselig var Rosenborg mye mer involvert, og jobbet for en utlikning. Med et kvarter igjen fikk VM-vrakede Nicklas Bendtner også sjansen.

Rosenborg kom til noen store sjanser mot slutten av kampen, og jobbet intenst for å kunne ta med seg ett poeng. Blant annet hadde Nicklas Bendtner et forsøk som keeper Gudmund Kongshavn fikk dyttet over mål.

Men det var Tromsø som tok alle poengene på Alfheim mandag kveld.

- Det var helt nydelig, dette. Det er en perfekt kamp, vi er dødelig når vi skal være det. Det er godt, sier Mushaga Bakenga til Max.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media