Tromsø tapte Alfheim-dramaet

TIL-spillerne raste mot dommer Øvrebø.

(Dagbladet.no): Tromsø - Odd 0-1. Dommer Tom Henning Øvrebø kom i fokus på Alfheim i kveld. Ikke på spesielt hyggelig vis for den rutinerte Tippeliga-dommeren.

Han fikk gjentatte skyllebøtter fra frustrerte TIL-spillere. Rabalderet startet da han viste ut Bjørn Johansen midt i første omgang - angivelig for en albue i fjeset på Olivier Occean som samtidig fikk gult kort for å holde fast Johansen inne i Odds 16-meter.

Occean hadde på sin side gjort seg upopulær hos hjemmepublikumet sju minutter tidligere. Han gjorde ingenting galt, tvert i mot, da han fosset fra Tromsø-forsvaret, rundet Knut Borch og satte ballen i åpent mål.

Bortsett fra en ny Occean-gjennomløpning som ble avverget av Borch i 54. minutt, hadde Tromsø de fleste mulighetene i kampen.

Ole Martin Årst hadde de fleste - men gang på gang vartet keepertalentet Rune Almenning Jarstein opp med redninger av høy klasse.

Odd-trener Arne Sandstø karakteriserer triumfen som en arbeidsseier.

- Det er godt at vi endelig får lønn for strevet. Vi vår nå igjen for det gode arbeidet vi har lagt ned i sommer. Det er viktig, sier han til P4.

Tromsø-spillerne ble ikke mer glade i Øvrebø da han avslo nykommer Stephen Ademolus sterke søknad om straffe etter at han gikk i bakken i duell med Pelle Nilsson to minutter før slutt.

Tromsø er i stygg tabellposisjon etter tapet. Odd tok igjen TIL, og begge lag har nå 12 poeng i bunnen av tabellen.

REDDET ODD: Olivier Occean ble Odds redningsmann i Tromsø.