Tromsø til topps

Unggutta fra Tromsø gjør det til en vane å score.

Med ett mål og en målgivende pasning sørget den nye U21-kapteinen Lars Iver Strand (20) for fortsatt tabelltopp for Tromsø.

- Det har vært en artig uke. Veldig givende, sa Strand til NTB etter 2-1-seieren på Nadderud.

Onsdag fikk han for første gang bære kapteinsbindet på U21-landslaget, da Norge slo Russland 1-0 nettopp på Nadderud. Søndag var det finnmarkingens bidrag i kampen mot Stabæk som sikret fortsatt tabelltopp for TIL.

- Han var veldig god og spilte seg opp i kampen. Det er positivt at han var kaptein på U21-landslaget sist, han er en flott person som bidrar i gruppen. Jeg har store forventninger til ham, sa Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo.

Både på U21-landslaget og på Tromsø har Strand den hengende spissrollen i et 4-2-3-1-system.

Innøvd innkast

Slik beskriver Porsanger-gutten målene til Tromsø:

- På det første brytes et oppspill, jeg setter fart og runder Tommy Stenersen, og legger bare ballen bak forsvaret slik at Årst kan putte. Jeg vet at han lukter den, og ser at han går på løp.

Samme Årst scoret for øvrig to mål i tilsvarende kamp i fjor.

- Det andre er et litt innøvd trekk. Gamst kaster inn i feltet, jeg beveger meg bak Bjørn Johansen, markeringen glipper og jeg setter den i mål, fortsetter Strand.

Dette var det andre målet til det nyeste finnmarkstalentet i Tromsø denne sesongen. Han scoret også i 4-0-seieren mot Viking. I fjor hadde han bare en nettkjenning i eliteserien.

I meste laget

Publikum på Nadderud følte nok at to mål til gjestene fra nord var i meste laget. Bortsett fra målene hadde TIL kun én sjanse, da Ole Martin Årst kom for sent på et innlegg etter et brudd høyt oppe i banen.

Stabæk hadde på sin side rundt ti sjanser. Flere av dem var av typen «hvordan kunne jeg unngå å score?», og Thomas Finstad, Peter Sand og André Muri bør alle ta noen minutter i skammekroken.

Samtidig skal selvfølgelig Tromsø-keeper Knut Borch ha sin del av æren for at det ble med det ene baklengsmålet, som kom da Inge André Olsen headet inn en corner.

- Vi er potte tette bak i dag. Rett og slett bunnsolide. Samtidig klarer vi å skape sjanser selv, mente Lars Iver Strand.

- Men dere er utrolig effektive?

- Njaa... jeg har ikke sett sjansestatistikken. Men vi har gode angripere, vet du, sa Tromsøs nye stjerne med et glis.

Tromsø har nå unngått tap på Nadderud de fem siste sesongene laget har vært i eliteserien.

NTB

GAMMEL OG UNG: Ole Martin Årst jubler for Tromsøs første mål på Nadderud i dag. Like etter scoret unggutten Lars Iver Strand også, og sikret Tromsø enda en seier i årets Tippeliga.