Tromsø-treneren innrømmer billig straffe

Da TIL forlenget Branns elendige borterekke.


TROMSØ (Dagbladet): Tromsø - Brann 2-0.

TIL ble snytt for straffe mot Vålerenga, i dag fikk de en billig selv. 

- Straffen var billig, innrømmer trener Agnar Christensen

Han vil likevel ikke begynne å spekulere i om gale dommeravgjørelser jevner seg ut i løpet av sesongen.
- Det var ikke straffe, sier Branns Erik Huseklepp.
Bortetrøbbel Brann kom til Alfheim med en lite flatterende bortestistikk. Før kampen mot Tromsø sto de med null poeng på fire bortekamper, og med bare ett fattig mål.

Helt fra start var det lite som tydet på at de skulle få poeng med seg hjem til Bergen. TIL tok kontroll med en gang og var det førende laget i en spillemessig bra førsteomgang, uten at de fikk uttelling.

Straffe Hjemmepublikummet måtte imidlertid vente helt til det 76. minuttet før TIL fikk ballen i nettmaskene bak Piotr Leciejewski.

Zdenek Ondrasek som scoret fire mål mot Brann i fjor, ble løpt over ende av Stephane Badji innenfor sekstenmeteren. Dommer Espen Berntsen pekte resolutt på straffemerket, og Thomas Kind Bendiksen fikk æren av å ekspedere ballen i mål.

NYTT BORTETAP: Hassan El Fakiri og Brann tapte sin femte av fem mulige bortekamper i år. Her i duell med Tromsøs Magnus Andersen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix
NYTT BORTETAP: Hassan El Fakiri og Brann tapte sin femte av fem mulige bortekamper i år. Her i duell med Tromsøs Magnus Andersen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix Vis mer

Hjemmelaget hadde også ropt på straffe tidligere i kampen. Et manglende idømt straffespart var det store temaet etter 16. mai-tapet for Vålerenga, og allerede to minutter ut i oppgjøret mot Brann ble laget nok en gang snytt for straffespark.

Fredrik Haugen felte Ruben Kristiansen innenfor sekstenmeteren, men dommer lot spillet fortsette.

Hel volley fra Ondrasek Fem minutter ut i første omgang var Ondrasek nær ved å pynte på Brann-statistikken sin. Tsjekkeren klinte til på hel volley etter et nydelig innlegg fra Remi Johansen, men ballen gikk like over tverrliggeren.

Brann på sin side tok de overgangsmulighetene som kom, uten at det resulterte i noen store sjanser.

Andre omgang fortsatte der hvor den første slapp. TIL hadde overtaket, men det var langt mellom sjansene, før Kind Bendiksen satte ballen i mål på straffe, kvarteret før slutt.

Like etter målet var Brann farlig frampå ved både Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen. Sistnevnte hadde en eventyrlig sjanse, men satte ballen utenfor stengene.

Selv om Ondrasek ikke fikk målet sitt, var han involvert i begge scoringene. På overtid var han nest sist på ballen da innbytter Steffen Nystrøm sikret seieren.

I neste rundt reiser TIL til Stavanger for å spille mot Viking, mens Brann får besøk av Sarpsborg 08 i Bergen.