Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tromsø-trenerens varsku til Eliteserien: - Frykt oss

Tromsø-trener Bård Flovik var en strålende fornøyd mann etter en god bortekamp mot Viking. Nå mener han de andre Eliteserie-lagene bør frykte å møte Tromsø på Alfheim.

FORNØYD: Tromsø-trener Bård Flovik mener Tromsø spilte en god bortekamp mot Viking, og at andre lag bør frykte de i årets Eliteserie. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
FORNØYD: Tromsø-trener Bård Flovik mener Tromsø spilte en god bortekamp mot Viking, og at andre lag bør frykte de i årets Eliteserie. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

TROMSØ (Dagbladet): Mot Brann i første serierunde gikk Simen Wangberg opp på overtid og stanget inn en Morten Gamst Pedersen-corner.

Mot Viking var det Gjermund Åsen som på en kontring satte ballen i mål, like før stadionuret passerte 90 minutter.

Etter kampen var det en fornøyd Tromsø-trener som traff pressen.

- Det sier litt om lagmoralen og kvaliteten vår at vi blir presset tilbake gjennom hele andreomgang, men likevel tar vare på de kontringene. Vi er skarpe på kontringer, og gode til å forsvare oss i boks, sier Flovik.

Fantastisk Wangberg

Han mener Tromsø spilte en utmerket bortekamp, og trekker fram kaptein Simen Wangberg som kampens store spiller.

- Vi er her for å plage dem så mye at vi skal ta tre poeng. Det greier vi. De fikk litt for mange dødballer rundt egen 16-meter, men Simen Wangberg var helt fantastisk for oss, sier Tromsø-treneren.

Kampen mot Viking førte til en del ampre situasjoner, og både spillere og trenere i Viking var tydelig misfornøyde med at Tromsø til stadighet drøyde tiden.

Flovik mener det er et bortelags rett.

- Vi ble litt kyniske etter hvert, men den første halvtimen presser vi høyt, og det er vi som dominerer kampen. Vi ble liggende litt for mye bakpå det første kvarteret av andreomgang, men så kommer Gjermund Åsen inn og vi kontrollerer kampen på enn annen måte, forklarer Flovik.

- Det er et bortelags rett til å spille kynisk, legger han til.

Vil havne midt på tabellen

Etter 13. plass forrige sesong har Bård Flovik troen på et mer kruttsterkt Tromsø i årets Eliteserie.

Fire poeng på to kamper fører nå, ifølge Flovik, til litt mer arbeidsro. Han har likevel troen på en bedre sesong i år, og mener bredden i troppen er en helt annen.

- I år har vi lyst til å havne midt på tabellen. Vi har en bedre bredde i stallen, og har trent hele vinteren med lite skader. Så om vi unngår for mye skader, så håper jeg at vi vil hente poeng jevnt og trutt, sier Flovik.

Bør frykte Tromsø

- Bør lag frykte å komme til Tromsø nå?

- Det er det vi håper. Alfheim skal bli en fryktet arena å komme til. Vi vil at motstanderne skal få føle fysikken og tøffheten Tromsø skal stå for. Samtidig har vi en ung flott gjeng som kommer til å bli bedre dag for dag, avslutter Flovik.

Neste kamp for Tromsø er hjemme mot Sogndal på søndag.