Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tromsø ut av Europa. Nå venter kampen for tilværelsen i Bergen på søndag

Byttet åtte av elleve spillere.

OVERTIDSTAP: Det ble ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp da Tromsø tok imot Anzhi i kveld. Steinar Nilsen hadde nok kampen i Bergen mot Brann i bakhodet da han byttet ut åtte av spillerne som startet mot Strømsgodset forrige helg. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
OVERTIDSTAP: Det ble ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp da Tromsø tok imot Anzhi i kveld. Steinar Nilsen hadde nok kampen i Bergen mot Brann i bakhodet da han byttet ut åtte av spillerne som startet mot Strømsgodset forrige helg. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

• Tromsø-Anzji 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Tromsø tok ikveld imot Anzji hjemme på Alfheim, men mye kunne tyde på at både Steinar Nilsen og spillerne hadde tankene rettet mot det som skal skje i Bergen på søndag.

Fra de elleve som tok ett poeng mot Strømsgodset forrige helg, var hele åtte byttet ut, men ungguttene til TIL gjorde seg ikke bort.

Gjestene kjørte riktignok mesteparten av kampen, men mot slutten tok hjemmelaget mer over og kunne fort tatt med seg alle tre poengene. Likevel var det Anzhi som stakk av med seieren etter at Karlen Mkrtchyan banket inn vinnermålet idet tilleggstiden var ute.

Dermed er Tromsø av kampen om om avansement fra sin gruppe, og kan rette all oppmerksomhet mot Brann.

- I morgen er det glemt og da konsentrerer vi oss mot en enda viktigere kamp på søndag. Vi må ha et voldsomt fokus og en voldsom konsentrasjon inn mot den kampen, sier Steinar Nilsen etter kampen.

Sjansefattig Allerede etter to minutter kom gjestene til en kjempesjanse. Alexandru Epureanu møtte et frispark fra høyresiden med pannebrasken, men headingen gikk heldigvis for hjemmelaget rett på Marcus Sahlman.

Den neste snaue halvtimen ble en relativt bedagelig affære på Alfheim, men etter 29 minutter var Anzhi igjen på farten. Denne gangen var det Razak som klemte til fra kloss hold, men igjen var Sahlman med på notene og fikk slått til hjørnespark.

Stort mer var det ikke å rapportere før hvilen i Nordens Paris, og lagene gikk målløse i garderoben.

Overtidssmell Etter pause tok tempoet seg noe opp, men 20 minutter var spilt av den andre omgangen før det kom en virkelig stor sjanse.

Steffen Nystrøm tok et helhjertet løp på mål og kun en meget god Evgeni Pomazan hindret Tromsø i å gå opp i ledelsen.

Etter målsjansen fikk Tromsø blod på tann, og i en tjueminuttersperiode var det de som kjørte kampen mot et tafatt bortelag. Men som så ofte i fotball snur det fort.

Tre minutter på overtid var Karlen Mkrtchyan frempå, og fikk banket inn vinnermålet.

Dermed blir Tromsø stående på ett poeng, mens Anzhi klatrer opp på åtte og håpet om avansement er ute. Nå skal det spilles for Tippeliga-tilværelsen i Bergen på søndag.

LANGTUR: Bortefans på plass på Alfheim stadion torsdag kveld. Disse har reist helt fra Anzhi sin hjemby ; Makhachkala i Dagestan. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
LANGTUR: Bortefans på plass på Alfheim stadion torsdag kveld. Disse har reist helt fra Anzhi sin hjemby ; Makhachkala i Dagestan. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer