Tromsø utlignet målforskjellen

Tromsø åpnet Alfheim stadion anno 2000 med seier, en seier som smakte godt etter 1-4 på Ullevaal i serieåpningen. Rogalendingene fra Bryne ble nedsablet med 3-0.

TIL vant fullt fortjent, og til slutt kunne de innkassere en komfortabel seier. «Gutan» slet lenge med å få uttelling, og måtte ta til takke med en målløs førsteomgang. Rune Lange hadde den største sjansen, men traff ikke mål med sitt straffespark.

Etter hvilen begynte banens bestemann Ole Andreas Nilsen å dominere på sin høyrekant, og han ble arkitekten bak begge de første målene for hjemmelaget.

Nilsen la inn til 1-0 i det 54. minutt, da Jonny Hanssen etter litt om og men kom løpende til og satte kula forbi Roger Eskeland i Brynes mål.

Dagens andre scoring besørget Thomas Hafstad tjue minutter senere, mens innbytter Olav Råstad fikk æren av å score kveldens tredje mål på et langskudd som gikk inn til høyre for Eskeland.

- Dette ble for tøft. Vi klarte å holde nullen lenge, men TIL ble rett og slett for gode, sier Bryne-keeper Eskeland.

- Vi hadde mange gode angrep med god presisjon, men jeg var ikke trygg på seier før det ble 2-0. Bryne var farlige på dødballer, og det kunne fort kommet en imot, sier TIL-trener Terje Skarfjord

(NTB)