Tromsø vant straffedrama

Også Viking og Brann videre til UEFA-cupen.

 • Her får du løpende fakta fra alle kveldens kvalikkamper.

  (Dagbladet.no:) For andre gang på to dager var et norsk lag involvert i et straffedrama i e-cupen. Vålerenga ble i går kveld slått ut av Champions League, men Tromsø hadde i kveld straffemarginene på sin side.

  Til tross for at Patrice Bernier, Lars Iver Strand og Ole Martin Årst bommet for hjemmelaget vant nemlig TIL straffekonken.

  Innbytter Stephen Ademolu scoret på Tromsøs sjette straffe, og Lars Hirschfeld reddet den påfølgende straffen fra Fredrik Berglund. Dette var keeperens tredje redning i straffekonken.

  Dermed er TIL klare for UEFA-cupens første runde.

  - Vi klarte å avgjøre den høydramatiske straffesparkkonkurransen til vår fordel, men hvis dere spør så var det ingen overraskelse for meg at Lars Hirschfeld skulle bli tungen på vektskålen og være med på å avgjøre, sier trener Steinar Nilsen til NTB.

  Tromsø hadde 1-0 å gå på fra bortekampen, men den ledelsen utliknet Esbergs Jerry Lucena etter 17 minutter på Alfheim i kveld. Etter dette ble det ikke flere mål - før straffene.

  Runar Normann og Ole Andreas Nilsen scoret Tromsøs to andre straffemål.

  Viking videre
  Tidligere i kveld ble også Viking klare for første runde. Stavanger-laget slo Rhyl 2-1 på hjemmebane, og vant 3-1 sammenlagt.

  Toni Nhleko scoret to mål på 18 minutter, og dermed så alt ut til å gå Vikings vei. Gjestene kom derimot tilbake, og reduserte ved Chris Adamson etter 37 minutter.

  Ifølge Aftenbladet.no var det Rhyl som skapte de største sjansene etter pause, men Viking-keeper Anthony Basso gjorde noen gode redninger.

  Det ble derfor ikke flere mål i kampen.

  - Jeg var ikke nervøs i det hele tatt, selv om Rhyl reduserte til 1-2. Vi hadde full kontroll etter to tidligere scoringer, sier Viking-trener Roy Hodgson til Rogalands Avis.

  Etter kampen var tomålscoreren veldig fornøyd. Både med seieren og egen innsats.

  - Jeg blir bedre og bedre for hver kamp, men er fortsatt ikke helt på topp. Jeg er glad og får stadig mer selvtillit. Det viser igjen på banen, sier Nhleko til Aftenbladet.no.


  Brann-opptur
  Etter å ha slitt mye i Tippeligaen etter sommerferien, fikk Brann i kveld en etterlengtet opptur.

  Bergenserne spilte 0-0 hjemme mot Alliansi, og måtte score i Finland for å gå videre. Det tok litt tid, men etter pause løsnet det for Brann.

  I starten av 2. omgang scoret innbytter Trond Fredrik Ludvigsen det superviktige bortemålet for Brann. Han utnyttet en misforståelse i det finske forsvaret.

  - Du må ikke spørre om hvordan jeg fikk ballen. Det husker jeg ikke. Plutselig sto jeg helt alene. Det var helt greit mål, men ikke noe fantastisk, sier Ludvigsen til bt.no.

  Ifølge avisa var det første etter kantspillerens innhopp Brann fikk fart på angrepsspillet sitt.

  Noen minutter før slutt fastsatte Charlie Miller seieren til 2-0, på en heading etter innlegg fra Robbie Winters.

 • Trekningen av UEFA-cupens første runde er klokka 13 i morgen. Vålerenga, Tromsø, Viking og Brann er med og Dagbladet.no følger den direkte.
ELLEVILL JUBEL: Tromsø-spillerne kastet seg over hverandre. Og i bunnen? Keeperhelt Lars Hirschfeld. Foto: SCANPIX
ELLEVILL JUBEL: Tromsø-spillerne kastet seg over hverandre. Og i bunnen? Keeperhelt Lars Hirschfeld. Foto: SCANPIX Vis mer
REDDET TRE STRAFFER: Lars Hirschfeld reddet tre straffer, i tillegg til at Esbjerg skjøt én utenfor mål.
NHLEKO-DOBBEL: Toni Nhleko scoret to og sendte Viking videre i UEFA-cupen. Her løftes han opp av Brede Hangeland.
ENDELIG SEIER: Brann og Martin Andresen vant igjen, og er videre i UEFA-cupen.