Tromsø var i Tippeligaen i tre minutter. Men så snudde det på marerittstadion

Bryne ble for sterke.

BARE NESTEN: Zdenek Ondrasek og resten av Tromsø jublet for scoring tidlig i den første omgangen, men vertene snudde kampen. Dermed må TIL utsette opprykksfesten. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
BARE NESTEN: Zdenek Ondrasek og resten av Tromsø jublet for scoring tidlig i den første omgangen, men vertene snudde kampen. Dermed må TIL utsette opprykksfesten. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

• Bryne - Tromsø 2-1 (1-1)

(Dagbladet): Selv med uavgjort eller tap i dagens kamp mot Bryne, var det bare formaliteter som kunne hindre Tromsø i å ta turen rett opp igjen i Fotball-Norges gjeveste selskap.

Med seier ville derimot opprykket være garantert, men Tromsø har alt annet enn gode minner fra Bryne Stadion.

På de siste sju kampene, hadde det blitt fem tap, og laget fra Jæren aktet ikke å gi seg så lett i dag heller.

Zdenek Ondrasek ga de opprykksjagende nordlendingene ledelsen, før Jim André Johanse kvitterte før den første omgangen var halvspilt. Etter hvilen handlet derimot det meste om vertene, og Viljar Vevatne ble den store helten da han satte inn 2-1.

Dermed må opprykksfesten i nord vente litt, mens Bryne klatrer forbi både Hødd og Strømmen og legger seg på en 8.-plass.

Tre minutter i Tippeligaen 18 minutter var spilt da Thomas Drage kom seg fri på venstrekanten. Han fant igjen Ondrasek inne i feltet med et milimeterpresist innlegg, og tsjekkeren, som var fullstendig umarkert, gjorde ingen feil.

Med et velplassert hodestøtt stanget han inn 1-0 til gjestene.

Men Bryne aktet ikke å være ei rundingsbøye for Tromsø på veien tilbake til Tippeligaen, og svarte nesten umiddelbart.

Andreas Ulland Andersen, Vegar Landro og Johansen kombinerte både hurtig og lekkert, og sistnevnte satte sikkert inn utlikningen bak en sjanseløs Benny Lekström.

Resten av den første omgangen ble ikke på noen måte noe sjansebonanza, og Jon-Helge Tveita var nærmest da markkryperen hans snek seg en halvmeter til side for Tromsø-målet.

Spiss vinkel Etter hvilen var det Drage som fikk bortelagets første sjanse da skuddet hans skiftet retning i en forsvarsspiller og trillet like utenfor stolpen til Anders Kristiansen.

Da var Bryne langt hvassere, og litt før timen var unnagjort på Bryne Stadion fant Vevatne plass mellom Lekström og den høyre stolpen. Fra spiss vinkel klinket han ballen i nettet, og vertene hadde snudd oppgjøret.

Hjemmelaget fortsatte å varte opp med fin fotball, og med kvarteret igjen måtte Lekström ut i full strekk for å hindre Tveita i å sette inn sitt første og Brynes tredje for kvelden.

Flere scoringer ble det ikke på Jæren tross en liten sluttspurt av nordledningene, og dermed må Tromsø vente hele to uker på neste mulighet til å sikre opprykket. Denne gangen borte mot allerede Tippeliga-klare Sandefjord.