- Tromsø vinner ikke Tippeligaen

Ingen av de norske trenerne tror TIL-framgangen varer til oktober.

(Dagbladet.no): Tross tapet i Bodø forrige helg har Tromsø fått en drømmestart på Tippeligasesongen.

Men selv om Viking er sendt hjem fra nordens Paris med sekken full, mesterlige Rosenborg fikk bakoversveis, og selv Lillestrøm ble kjempet i senk, tror ikke de andre Tippeligatrenerne herligheten varer for Tromsø.

Dagbladet.no har snakket med de 13 trenere i toppdivisjonen. Ingen tror på TIL-gull.

- Jeg sa før sesongen at jeg tror Rosenborg vinner serien. Det tror jeg fortsatt. Men jeg tror Tromsø kommer til å kjempe om medaljene. De tapte jo ikke en treningskamp i vinter heller, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til Dagbladet.no.

FFK-trener Knut Torbjørn Eggen har heller ikke særlig tro på seriegull til Tromsø.

- Selvfølgelig har de mulighet til det. Jeg tror ikke de gjør det, men muligheten er der, sier FFK-trener Knut Torbjørn Eggen til Dagbladet.no.

Rydd plass til medaljer

Men selv om ingen trenere tror Per Mathias Høgmo klarer å styre Gutan til topps i oktober, er forandringen på årets utgave merkbar. Også for de andre lagene i toppserien.

- Vi får avvente og se, vi har jo ikke spilt mer enn fem kamper i år. Men det som er helt sikkert er at Tromsø har fått mer fasong på tingene sine i år enn i fjor. Hvor langt det holder, får vi se på, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.no.

- Tromsø kommer til å plukke poeng jevnt og trutt hele sesongen, og jeg tror de kommer til å være med i medaljekampen, sier Odd-trener Arne Sandstø.

Flere av trenerne poengterer at det viktigste for Tromsø er å prestere på et jevnt høyt nivå. Da kan de heller ikke kvitte seg med mange av nøkkelspillerne. I kveld sitter det flere pengesterke klubber på tribunen for å kikke på den heteste av dem, Morten Gamst Pedersen.

MOT MEDALJER: De fleste Tippeligatrenerne tror Tromsø tar medaljer, men gullet blir for tøft.