Tromsøs elendige bortestatistikk fortsetter

Har ikke vunnet på fremmed gress denne sesongen.

• Molde - Tromsø 1-0 (1-0)

MOLDE (Dagbladet): Heller ikke på det 13. forsøket klarte nedrykkstruede Tromsø å bryte årets elendige statistikk - å vinne borte fra Alfheim. For Steinar Nilsens menn har ikke vunnet borte i eliteserien i løpet av hele sesongen, noe som forklarer hvorfor laget ligger i fare for å rykke ned en divisjon.

Mot et Molde-lag som ikke har tapt hjemme siden 16. mai fortsatte det skremmende bortekomplekset for Tromsø.
 
Molde gikk rett i strupen på nedrykkstruede Tromsø fra første spark på ballen hjemme  på Aker Stadion og kunne ha ledet med to-tre mål etter tjue minutter. Allerede etter fire minutter sendte Fredrik Gulbrandsen hjemmelaget i ledelsen.

Gulbrandsen skar inn fra venstre og fra 16 meter skjøt Molde-spissen via ryggen til Steffen Nystrøm og i mål bak en utspilt Tromsø-målvakt Marcus Sahlman .

Tromsø overkjørt Det nyansatte trener-teamet Steinar Nilsen og Sigurd Rushfeldt hos Tromsø kunne ikke være særlig fornøyde med hva laget viste i første omgang. For i de første tjue minuttene virket det som om laget ikke hadde våknet til kampstart og ble fullstendig overkjørt av et bevegelig og temposterkt hjemmelag.

Tromsø var så svake før pause på Aker Stadion at Steinar Nilsens menn burde være fornøyde med kun å ligge under med ett mål til pause.

I det 6. minutt var det bare en svak avslutning fra Etzaz Hussain som reddet Tromsø fra å ligge under 0-2. Fire minutter senere var det Martin Linnes sin tur til å skape trøbbel for bortelaget og Jo Inge Berget var bare en Tromsø-fot i fra å sende innlegget til Linnes i mål. Men omgangens største sjanse fikk imidlertid Tromsø og Morten Moldskred.

SCORET: Moldes Fredrik Gulbrandsen feirer 1-0 scoringen sin med salto. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SCORET: Moldes Fredrik Gulbrandsen feirer 1-0 scoringen sin med salto. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

I det 26. minutt fikk Moldskred servert ballen på sølvfat av Vegard Forren. Moldskred fikk fri bane alene mot Ole Söderberg i Molde-buret og burde ha utlignet, men en oppofrende Even Hovland hindret Moldskred i avslutningsøyeblikket.

Søvndyssende etter hvilen Etter pause var Tromsø litt mer med på notene i en omgang der lite skjedde foran begge målene. Bortelaget skapte faktisk de farligste sjansene i en sjansefattig omgang.

Skuddet til Joshua Pritchard fra spiss vinkel etter 57 minutter ble slått til corner av Moldes svenske keeper Ole Söderberg. På den påfølgende corneren headet Zdenek Ondrasek like til side for buret til Söderberg.

Så måtte publikum vente til det 85. minutt før noe skjedde. Men skuddene til både Thomas Kind Bendiksen og Magne Hoseth for henholdsvis Tromsø og Molde gikk like over tverrligger fra vel 20 meter. I det 90. minutt reddet Ole Söderberg forsøket til innbytter Thomas Drage på mesterlig vis og reddet alle tre poengene for Molde. Drage skjøt hardt i svenskens nærmeste hjørne, men Söderberg var kjapt nede og fikk slått ballen til hjørnespark.

På overtid kunne både Magne Hoseth og Mats Møller Dæhli ha punktert kampen, men Molde-spillerne var ikke presise nok i avslutningene.   

SLITER BORTE:Zdenek Ondrasek og Tromsø sliter på bortebane. Her i duell med Moldes Magne Hoseth. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SLITER BORTE:Zdenek Ondrasek og Tromsø sliter på bortebane. Her i duell med Moldes Magne Hoseth. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer