Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tromsøs marerittbane

Statistikken sier sitt: Tromsø vinner ikke i Skien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Odd-Tromsø 3-2. Tromsø har spilt bortekamp mot Odd i Skien seks ganger siden det første møtet i 1999, og statistikken er ikke hyggelig for nordlendingene. 17-5 i målforskjell og bare to fattige poeng er fasiten så langt.Høyt press fra start
«Gutan» begynte kampen optimistisk og valgte å gå offensivt til verks i Skien. Vanskelige baneforhold
Skienslaget, som vanligvis er et av Eliteseriens mest fintspillende lag, hadde store problemer med å finne rytmen i spillet i hele første omgang på den sleipe og våte gressmatta på Odd stadion, og de i overkant av 4000 tilskuerne hadde lite å glede seg over fra hjemmelagets side før pause.

Satte hodet i kok
Rune Jarstein holdt på å miste besinnelsen totalt da Odd-forsvaret rotet det til foran eget mål, og lot Yngvar Håkonsen enkelt putte ballen i mål etter 28 minutter. Jarstein skjelte ut medspillerne såpass grovt at Odds trener valgte å sette reservekeeper Isaksen i oppvarming. Odds keeper fikk etterhvert kjølt seg ned og sto kampen ut.

Hjemmelaget kom til et par halvsjanser mot slutten av første omgang, men uten at de fikk ballen i nota før hvilen.


Nilsson scoret to

Det løsnet ikke før det var gått 70 minutter, men da løsnet det til gjengjeld skikkelig. Per Nilsson scoret to mål med fem minutters mellomrom. Først headet han ballen i mål etter et frekt innlegg fra Tommy Svindal Larsen, fem minutter senere styrte han et innlegg fra Espen Ruud lekkert i hjørnet bak Ramovic.

Svensken var naturlig nok fornøyd:

-Dette var helt utrolig. Kampen var jevnspilt med mye kriging, og det var utrolig gøy å score to mål, sa banens beste spiller til TV2 etter kampen.


Spilte på seg selvtillit
Odd spilte på seg selvtillit i den stadig mer underholdende kampen, og da Ali Gerba klinket ballen i krysset på et frispark fra 30 meter, kunne man endelig høre at det var liv også på tribunene i Skien. Den stilnet raskt etter at Tromsø slo tilbake rett fra avspark. Patrice Bernier slo opp til Hans Åge Yndestad som skjøt fra femmeteren, via stolpen og i mål. Da sto det 3-2 til Odd. Hjemmepublikummet kunne imidlertid juble høyest til slutt. Tromsø hadde i realiteten ikke flere målsjanser etter scoringen til Yndestad.


Mistet hodet

Sigurd Rushfeldt sliter med sykdom i kroppen og startet ikke kampen for Tromsø. Han ble satt inn i det 75. minutt for Lars Iver Strand, men viste da at han ikke hadde stort å bidra med i kveldens kamp. Han kan hvile kroppen også i neste runde etter at han helt korrekt ble utvist da han på ufint og unødvendig vis tråkket en liggende Rune Jarstein på ryggen i det 90. minutt.

Skuffet
Tromsøs trener Steinar Nilsen er skuffet etter kampen:

-Vi blir veldig slitne etter hvert og klarer ikke å gjøre arbeidsoppgavene våre. Jeg er misfornøyd med ikke å ta poeng i kveld. Spesielt den andre scoringen kommer etter slurv fra vår side, sa Nilsen til TV2 etter kampen.

Tromsøtreneren var også rasende etter utvisningen av Sigurd Rushfeldt:

– Jarstein bedrev skuespill. Rushfeldt skulle hoppe over og kom såvidt borti Jarstein, som så ut som om han skulle dø, sa Nilsen til nyhetsbyrået ANB.

KOKTE OVER: Rune Jarstein skjelte ut både medspillere og dommer Kristoffer Helgerud etter at Yngve Håkonsen ga Tromsø ledelsen 1-0. Foto: SCANPIX
KOKTE OVER: Rune Jarstein skjelte ut både medspillere og dommer Kristoffer Helgerud etter at Yngve Håkonsen ga Tromsø ledelsen 1-0. Foto: SCANPIX Vis mer